yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Τσίπρας: Κρύβατε τη λίστα ενώ φορολογείτε συνταξιούχους


Τσίπρας: Κρύβατε τη λίστα ενώ φορολογείτε συνταξιούχους

Για πολιτική ομερτά κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας επίθεση τόσο συνολικά στην κυβέρνηση για την πολιτική της, όσο και προσωπικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο για το θέμα της «λίστας Λαγκάρντ» και στον Πρωθυπουργό για την απουσία του από το κοινοβούλιο.


Κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ο κ. Τσίπρας μίλησε για ένα τρίγωνο που κυβερνά τον τόπο, στο οποίο από τη μία βρίσκεται το «υπό κατάρρευση πολιτικό σύστημα», στην άλλη «η χρεοκοπημένη τραπεζοκρατία» που έδινε δάνεια σε επιχειρηματίες «τύπου Καρούζου» και στην άλλη «τα χρεοκοπημένα και πειρατικά ΜΜΕ που στηρίζουν τις επιλογές του χρεοκοπημένου συστήματος».
Όπως προαναφέρθηκε, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς του με την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ». Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Ευ. Βενιζέλο ότι πήρε τη λίστα στο σπίτι του, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως όταν είχε καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση, ο κ. Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών τότε, δεν βρήκε ούτε μια φράση να απαντήσει. «Γι' αυτό κι όταν είπα ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία λειτουργεί με όρους ομερτά, πετάχτηκε σαν ελατήριο από το έδρανό του. Να γιατί. Γιατί η ομερτά ήταν πραγματικότητα στη χώρα για πολλά χρόνια», σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά τώρα, σημείωσε, «σπάει η πράσινη ομερτά κι ο ένας καρφώνει τον άλλον».
Απευθυνόμενος στη συνέχεια προς την πτέρυγα της ΝΔ, διερωτήθηκε αν οι βουλευτές της «έχουν αντιληφθεί τη γαλάζια ομερτά» και στο σημείο αυτό του κάλεσε, αν θέλουν να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει γαλάζια ομερτά», να υπερψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για το πώς έφτασε η χώρα στο Μνημόνιο.
Ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε εξάλλου στον Πρωθυπουργό ότι δεν επιτελεί τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και χαρακτήρισε αξιοθρήνητη την κυβέρνηση:
«Δεν θα σας αφήσουμε να προχωρήσετε σε αυτό το πακέτο των μέτρων, που θα βάλει ταφόπλακα στην προοπτική ανάκαμψης της χώρας. Δεν θα σας αφήσουμε να προχωρήσετε. Είστε υπόλογοι απέναντι στον πολίτη. Είστε διαβρωμένοι και επικίνδυνοι. Είστε προστάτες επιλεγμένων συμφερόντων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και πρέπει να φύγετε το γρηγορότερο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και διεμήνυσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο του Συνάγματος, για να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.
Σε έντονο ύφος απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα ο παριστάμενος υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς: «Χρειάζεται λίγη τσίπα όταν μιλά κανείς για απουσία του πρωθυπουργού από τη Βουλή, όταν ο Αντώνης Σαμαράς επί 100 ημέρες εξαντλείται στην προσπάθεια να ανατάξει το κύρος της χώρας ... Χάρη σ' εκείνον έχει αλλάξει η εικόνα της χώρας», παρατήρησε ο υφυπουργός για να επισημάνει ότι επικίνδυνος δεν είναι εκείνος που προσπαθεί να σώσει τη χώρα, αλλά αυτός που εξαγγέλλει 100.000 διορισμούς και ανοχή στη φοροδιαφυγή.
Ο κ. Σκορδάς κάλεσε τον κ. Τσίπρα να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και τόνισε ότι αυτή την ώρα η χώρα δεν χρειάζεται να ασχολείται το πολιτικό της προσωπικό με μικροπολιτκή παρά απαιτεί μεγαλύτερη σοβαρότητα.(ethnos.gr)
Days4u

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου