yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

MovNat: Γυμναστείτε σαν… άνθρωπος των σπηλαίων!


perierga.gr - Movnat: Γυμναστείτε σαν... άνθρωπος των σπηλαίων!

Γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα της διατροφής του «ανθρώπου των σπηλαίων», τώρα ήρθε η ώρα να τη συνδυάσουμε και με την αντίστοιχη άσκηση. Το MovNat πρόκειται για μια εξελικτική μορφή άσκησης, αφού εστιάζει στις κινήσεις που αρχίζουμε να μαθαίνουμε καθώς μεγαλώνουμε αλλά και στις χειριστικές και
μαχητικές ικανότητες που αναπτύσσουμε στην πορεία. Το μπουσούλημα, το περπάτημα, το τρέξιμο, τα πηδηματάκια, η ισορροπία, το σκαρφάλωμα, το κολύμπι αποτελούν τις κινητικές μας ικανότητες. Το σήκωμα, το πέταγμα, το κουβάλημα και το πιάσιμο πραγμάτων αποτελούν τις χειριστικές ικανότητές μας, ενώ το χτύπημα και η τάση να αγωνιζόμαστε ανήκουν στις μαχητικές μας ιδιότητες. Είναι μια άσκηση που απευθύνεται σε κάθε ηλικία και είναι απολύτως ασφαλής, αφού βασίζεται και αξιοποιεί τις κινητικές ικανότητες που έχει το ανθρώπινο σώμα μέσα από έναν φυσικό τρόπο εκγύμνασης που θυμίζει την εποχή των ανθρώπων των σπηλαίων, αλλά και τις δραστηριότητες που συνηθίζαμε να έχουμε ως παιδιά.

Αποτελεί την καλύτερη λύση για όσους ακολουθούν καθιστική ζωή λόγω της εργασίας τους και είναι ένας τρόπος εκγύμνασης που μπορεί να γίνει εντός ή εκτός γυμναστηρίου. Ο εμπνευστής του MovNat είναι ο Γάλλος Erwan Le Corre, ο οποίος έχει χρηστεί από το περιοδικό «Men’s Health» ως «ένας από τους πιο γυμνασμένους ανθρώπους στον κόσμο» αλλά και ως ένας «οραματιστής της άσκησης». Η φιλοσοφία του έχει να κάνει με το γεγονός ότι είμαστε «άνθρωποι του ζωολογικού κήπου» και όχι υγιή, ελεύθερα και χαρούμενα όντα όπως είναι και η πραγματική μας φύση. Αυτή η άσκηση θεωρεί πως μπορεί να μας επαναφέρει, να θεραπεύσει το σώμα από χρόνιους πόνους, να οξύνει και να δυναμώσει τη μνήμη μας και να ελευθερώσει το πνεύμα μας. Δείτε τον σε ένα βίντεο που παρουσιάζει τη μέθοδο με τη δική του οπτική, η οποία πάντως μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του καθενός, χωρίς να χρειάζεται να πάρουμε… τα βουνά!
πηγή: jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου