yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Δεκαπλασιάστηκαν οι απελάσεις Ελλήνων από την Αυστραλία


Δεκαπλασιάστηκαν οι απελάσεις Ελλήνων από την Αυστραλία


«Δεν πείθουν» ότι είναι τουρίστες και οδηγούνται σε κέντρα κράτησης
Το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης επιβεβαίωσε το δημοσίευμα του «Νέου Κόσμου», σύμφωνα με το οποίο Έλληνες πολίτες (κάτοχοι
ελληνικών διαβατηρίων) που θέλησαν να επισκεφθούν την Αυστραλία ως τουρίστες, οδηγήθηκαν σε προσωρινά κέντρα κράτησης πριν σταλούν με την πρώτη διαθέσιμη πτήση πίσω στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην αγγλική έκδοση του «Νέου Κόσμου» το υπουργείο Μετανάστευσης, μόνο από το διεθνές αεροδρόμιο της Μελβούρνης (όπου πάντως φθάνουν οι περισσότεροι Έλληνες) το οικονομικό έτος 2011-2012, δεν επετράπη η είσοδος σε 29 κατόχους ελληνικών διαβατηρίων έναντι μόλις τριών τον προηγούμενο χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι η Αυστραλία εφαρμόζει μια ιδιαίτερα αυστηρή μεταναστευτική πολιτική. Το ίδιο αυστηρή είναι και με όσους δηλώνουν ότι έρχονται στη χώρα για τουρισμό. Όχι μόνο πρέπει να έχουν αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή, αλλά και να δείχνουν ότι έχουν αρκετά χρήματα για να ζήσουν για όσο διάστημα τους χορηγείται η τουριστική βίζα.

Έτσι όσοι δηλώνουν ότι έρχονται για τουρισμό στην Αυστραλία, αλλά, κατά την κρίση των ελεγκτών διαβατηρίων στα αεροδρόμια της χώρας, «δεν πείθουν» για τις προθέσεις τους (δεν έχουν χρήματα, διεύθυνση διαμονής ή δηλώνουν ότι θα ψάξουν για εργασία κ.λπ.) στέλνονται αμέσως πίσω στη χώρα, απ' όπου προέρχονται, με την πρώτη διαθέσιμη πτήση.

Και αν δεν υπάρχει πτήση οδηγούνται προσωρινά στα κέντρα κράτησης, όπου οδηγούνται και οι λαθρομετανάστες και μόλις βρεθεί διαθέσιμη πτήση στέλνονται πίσω στην Ελλάδα. Αυτή η τακτική ισχύει, φυσικά, για όλους τους επισκέπτες και όχι μόνο για τους Έλληνες.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου