yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ενταση στη Βουλή με τους Χρυσαυγίτες να χτυπούν τα έδρανα



Ένταση δημιουργήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να χτυπούν με μανία τα έδρανα όταν ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης κατηγόρησε ότι δεν σέβονται την ελληνική σημαία.


Συγκεκριμένα, ο κ. Κυριαζίδης παρουσίασε φωτογραφίες που δείχνουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής να χρησιμοποιούν τις ελληνικές σημαίες σε συμπλοκές κατηγορώντας τους ότι «κάνατε το ιερό μας σύμβολο σκουπόξυλο και σφουγγαρόπανο» και συμπλήρωσε «οι άναρθρες κραυγές για τη Χρυσή Αυγή δεν βοηθούν, το πολιτικό σύστημα άφησε το κενό για την παρουσία της. Με λύπη μου λέω εμείς μείναμε απαθείς όταν στα γεγονότα της Ραφήνας είδαμε επιθέσεις, όπου έγινε χρήση του λάβαρου και του σταυρού σαν σκουπόξυλο και σφουγγαρίστρα. Αυτά για να δει ο κόσμος τις εκπροσωπείτε και τι αντιπροσωπεύετε». 

Η συγκεκριμένη φράση ήταν αρκετή για να προκαλέσει την έκρηξη, αρχικά του κ. Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος φώναζε και χτυπούσε τα έδρανα και στην συνέχεια του κ. Γιώργου Γερμενή και των υπόλοιπων χρυσαυγιτών.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Λεωνίδας Γρηγοράκος αναγκάστηκε να τους υπενθυμίζει σε έντονο ύφος πως «εδώ είναι Βουλή σεβαστείτε τον χώρο» χωρίς όμως αυτό να συγκινήσει τους εξοργισμένους βουλευτές.



Κασιδιάρης «H ΝΔ έδινε την σημαία σε Πακιστανούς για 20 ευρώ»
Εκτός των οργισμένης αντίδρασης, ο κ. Κασιδιάρης επιχείρησε να απαντήσει και από την έδρα της Ολομέλειας για τις «καταγγελίες Κυριαζίδη» λέγοντας ότι «Την σημαία η ΝΔ δεν την σεβάστηκε στις συγκεντρώσεις της όπου την έκανε κουρελόπανο, την ποδοπάτησε, την πέταξε στα σκουπίδια και την έδωσε να την κρατάνε Πακιστανοί για 20 ευρώ. Οι εκπρόσωποι της ΝΔ δεν δικαιούνται να μιλούν για σημαία» και πρόσθεσε «την σημαία και την πατρίδα που εμείς την υπηρετήσαμε ευόρκως δεχόμενοι μαχαιριές, βομβαρδισμούς στις βραχονησίδες, στα σύνορα και αλλού»
Όποιος δεν μας θέλει ας κάνει πραξικόπημα
Επιπροσθέτως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στον δημόσιο διάλογο που ανοίξει το τελευταίο διάστημα για το «ποιος ευθύνεται για την είσοδο της Χ.Α. στην Βουλή» . Συγκεκριμένα είπε πως «Την Χρυσή Αυγή δεν την έβαλε στην Βουλή ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ούτε καν τα γιαούρτια που κάνουν καλό στην επιδερμίδα. Στην Βουλή μας έβαλε ο λαός και όποιος διαφωνεί ας κάνει πραξικόπημα, αν δεν δέχεται την λαϊκή ετυμηγορία που ήταν μισό εκατομμύριο ψηφοφόροι,  σήμερα είναι 1 εκατ. και αύριο θα είναι περισσότεροι γατί εκεί οδηγείτε με τις πολιτικές σας». Τέλος σημείωσε ότι όποιος έχει στοιχεία για χρήση βίας από τους βουλευτές της Χ.Α «να τα πάει στον εισαγγελέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου