yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Έλληνες που έγιναν πλούσιοι στην Αμερική


Οι Έλληνες που έγιναν πλούσιοι στην Αμερική


Δούλεψαν σκληρά κάνοντας τεράστιες περιουσίες. Αυτοί είναι οι έξι Έλληνες ανάμεσα στους 400 πιο πλούσιους Αμερικανούς πολίτες, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.
Πρώτος είναι ο ελληνοϊταλικής καταγωγής John Paul Dejoria, που βρίσκεται στην 92η θέση. Έχει περιουσία 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. O Dejoria ζει στο Τέξας. Η εταιρεία του «John Paul Mitchell Systems», που παρασκευάζει προϊόντα για τον καλλωπισμό των μαλλιών, είναι η βασική του πηγή εσόδων.

Στην 132η θέση είναι ο John Cassimatides, με περιουσία που ανέρχεται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ζει στη Νέα Υόρκη και βασική πηγή εσόδων του είναι η εταιρεία «Red Apple Group», που ελέγχει την αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Νέας Υόρκης. Μεγάλο μέρος των εσόδων του επίσης προέρχεται και από επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας.
Ο επόμενος ομογενής στον κατάλογο του Forbes, στην 239η θέση, είναι ο Jim Davis, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας αθλητικών ειδών «New Balance». Η περιουσία του είναι 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια.
Επόμενος, στη 250ή θέση, ο Michael Jaharis, με προσωπική περιουσία 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια, περιουσία που έφτιαξε από τις πλούσιες δραστηριότητές του στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας. Στην 250ή θέση είναι και ο George Argiros, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κτηματομεσιτικό τομέα, με περιουσία επίσης 1,9 δισεκατομμυρίου δολαρίων.
Στην 360ή θέση ο Dean Mitropoulos, με προσωπική περιουσία ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου