yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Σε απεργιακό «χορό» και σήμερα η Ελλάδα



 Σε απεργιακό κλοιό είναι και σήμερα, Τετάρτη, η χώρα, καθώς εκπαιδευτικοί, νοσοκομειακοί γιατροί, στρατιωτικοί, φαρμακοποιοί και δημοτικοί υπάλληλοι κατεβαίνουν στους δρόμους εν όψει των προωθούμενων μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης, που προβλέπουν σημαντικές μειώσεις στους μισθούς τους.

Μόλις ένα 24ωρο μετά τον καθιερωμένο αγιασμό στα σχολεία όλης της χώρας, οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν εξαγγείλει για σήμερα Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου απεργιακές κινητοποιήσεις.Οι δάσκαλοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία και οι καθηγητές σε τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ. και 2 μ.μ. - 5 μ.μ.). ΟΛΜΕ και ΔΟΕ καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι. Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας ΟΙΕΛΕ .

Σε πενθήμερη αποχή έως την Παρασκευή παραμένουν και καθηγητές των ΤΕΙ ενώ κινητοποιήσεις και σήμερα πραγματοποιούν πανεπιστημιακοί ορισμένων σχολών.

Επίσης, οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για σήμερα, ενώ ανακοίνωσαν ότι από τις 17 Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Την ίδια ώρα, σε επίσχεση εργασίας παραμένει και η Ένωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν την αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ενώ «ρολά κατεβάζουν» για σήμερα τα φαρμακεία του Πειραιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Ακόμη, νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν για σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με αφορμή τις επικείμενες εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των εργαζομένων του ΤΤ αποφάσισε ομόφωνα τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι, σήμερα Τετάρτη.

Επίσης, τα καταστήματα του ΤΤ που λειτουργούν και σε απογευματινή βάρδια θα παραμείνουν κλειστά, ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην κεντρική υπηρεσία και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, όπου θα συζητείται και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ένστολη διαμαρτυρία διοργανώνουν σήμερα στις 16.30, στην πλατεία Κολοκοτρώνη (παλαιά Βουλή, επί της οδού Σταδίου) οι φορείς των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος, κλειστοί σήμερα και αύριο θα είναι οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα, με απόφαση των δημάρχων που διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ. Στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Συμμετοχή στην κινητοποίηση των αιρετών ανακοίνωσε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ που καλεί τους εργαζομένους στους δήμους σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 10.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου