yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Έλληνες έφτιαξαν σύστημα ανίχνευσης μεθυσμένων


Έλληνες έφτιαξαν σύστημα ανίχνευσης μεθυσμένων

Η θερμότητα του προσώπου μπορεί μελλοντικά να «προδίδει» τους μεθυσμένους, προτού αυτοί δημιουργήσουν προβλήματα σε μπαρ, αεροδρόμια και άλλους δημόσιους χώρους, καθώς θα είναι ανιχνεύσιμη από μια θερμική κάμερα.


Το πρωτοποριακό σύστημα ανίχνευση μεθυσμένων με θερμική κάμερα ανέπτυξε ο καθηγητήςΒασίλης Αναστασόπουλος και η ερευνήτρια Γεωργία Κούκιουστο Εργαστήριο Ηλεκτρονικής του Τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου της Πάτρας.
Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό για θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας «International Journal of Electronic Security and Digital Forensics», έχουν αναπτύξει ένα λογισμικό, το οποίο μπορεί με αντικειμενικό τρόπο να αναγνωρίσειέναν μεθυσμένο που έχει καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ, χρησιμοποιώντας ως μέσο εντοπισμού μόνο τη θερμότητα που μία υπέρυθρη θερμική κάμερα ανιχνεύει πάνω στο πρόσωπό του.
Η τεχνολογία θερμικής απεικόνισης μπορεί να βοηθήσει τις αστυνομικές αρχές, άλλες υπηρεσίες και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο (π.χ. ιδιοκτήτη μπαρ) να γνωρίζει πότε κάποιος έχει πράγματι μεθύσει και έτσι να αρνείται να του σερβίρει ένα ακόμα ποτό ή να εμποδίζει εξαρχής την είσοδό του σε έναν χώρο.
Παρόμοια τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί σε συνοριακούς σταθμούς και άλλα σημεία για να εντοπισθούν τυχόν άτομα προσβεβλημένα με κάποιον ιό, όπως της γρίπης ή του SARS.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου