yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΚΛΗΣΗ:Άφησαν ελεύθερο τον δολοφόνο του Ισαακ.



Διαβάστε τι ισχυρίζεται ο ίδιος.
Ελεύθερος αφέθηκε ο Τούρκος Ερσάν Ερικλί, που φέρεται εμπλεκόμενος στη βάρβαρη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ το 1996 και ο οποίος είχε συλληφθεί από τις αρχές της Κιργιστάν. Μετά την απελευθέρωσή του, ο Αρικλί ...




εμφανίστηκε προκλητικός και αμετανόητος,όπως γράφει το sigmalive.com  δηλώνοντας σε τουρκική εφημερίδα  ότι η κυπριακή κυβέρνηση "λέει ψέματα εις βάρος του και ότι δεν σχετίζεται με τα επεισόδια".
  
Ο καταζητούμενος Αρικλί συνελήφθη πριν από δύο ημέρες στο Κιργιστάν με βάση το κόκκινο δελτίο που έχει εκδώσει η Ιντερπόλ έπειτα από αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

 

Ο Ερικλί βρίσκεται στη λίστα της Ιντερπόλ μαζί με άλλα δέκα άτομα, ανάμεσά τους και ο τότε αρχηγός των κατοχικών δυνάμεων Ερσάν Κουντακσί. Προσήχθη ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο διέταξε να αφεθεί ελεύθερος. Ο Ερικλί σε δήλωσή του, υποστήριξε ότι δόθηκαν λανθασμένα στοιχεία και ότι ο ίδιος δεν είχε οποιαδήποτε ανάμιξη σε σχέση με τα γεγονότα. 

Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε σε επαρχιακό δικαστήριο, καθώς δεν υπάρχει διακρατική συμφωνία έκδοσης μεταξύ Κύπρου - Κιργιστάν, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Radikal». 

 

Προκλητικός και αμετανόητος 

«Είναι λανθασμένες στο σύνολό τους οι πληροφορίες που δόθηκαν στην Ιντερπόλ», δηλώνει στον τουρκικό Τύπο, ο Ερχάν Αρικλί

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε χτες τη νύχτα την πληροφορία ότι ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Χουσεΐν Όζγκιουργκιουν ανακοίνωσε ότι ο Αρικλί ο οποίος προσήχθη χθες στο αεροδρόμιο του Μπισκέκ στην Κιργιζία αφέθηκε ελεύθερος, αφού «το δικαστήριο αποφάσισε ότι η κατηγορία εξέπεσε λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, ότι πρόκειται για ειδική υπόθεση της Κύπρου και ότι η Κιργιζία δεν μπορεί να είναι μέρος στην υπόθεση αυτή». 

Το γεγονός ότι ο Αρικλί αφέθηκε ελεύθερος επιβεβαίωσε και ο εμπορικός σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στην Κιργιζία Μπεχζάτ Ερτέν. 

Η τουρκική εφημερίδα «Ραντικάλ» δημοσιεύει σήμερα αποκλειστική δήλωση του Αρικλί, ο οποίος λέει τα εξής: «Ζω εδώ και χρόνια στην Κιργιζία. Η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί να αλωνίζει στην περιοχή αυτή. Είναι λανθασμένες στο σύνολό τους οι πληροφορίες που έδωσαν στην Ιντερπολ. Ακόμα και η ημερομηνία γέννησής μου και τα ονόματα της μητέρας και του πατέρα μου. Την ημέρα εκείνη βρισκόμουν στη Λευκωσία. Δεν είχα καμία σχέση με το γεγονός. Η ελληνοκυπριακή πλευρά εξαπατά τον κόσμο όλο με τα ψέματά της. Αφέθηκα ελεύθερος όταν έμαθε την αλήθεια και η Ιντερπόλ». 

Η εφημερίδα γράφει επίσης η Κυπριακή Δημοκρατία είχε γνωστοποιήσει το 1996 στην Ιντερπόλ σχετικά με τη δολοφονία του Τάσου Ισάκ τα εξής ονόματα: Χασίμ Γιλμάζ (ιδιοκτήτης καφετέριας στην κατεχόμενη Κερύνεια), Μουσταφά Εργκιούν («αστυνομικός»), Πολάτ Φικρέτ Κόρελι (Τουρκοκύπριος από την Αμμόχωστο), Φικρέτ Βελί Κόρελι (ιδιοκτήτης συνεργείου ποδηλάτων), Μεχμέτ Μουσταφά Αρσλάν (Πρόεδρος της οργάνωσης των γκρίζων λύκων στα κατεχόμενα το 1996) και Ερχάν Αρικλί (πρόεδρος της φοιτητικής οργάνωσης Turk-Bir στα κατεχόμενα το 1996. 

Η «Ραντικάλ» αναφέρει επίσης ότι για τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει γνωστοποιήσει στην Ιντερπολ τον εξής κατάλογο ονομάτων: Αντιστράτηγος ε.α. Χασάν Κουντακτσί (διοικητής των κατοχικών δυνάμεων το 1996), Υποστράτηγος ε.α. Μεχμέτ Καρλί (διοικητής της 28ης Μεραρχίας το 1996), Ατίλα Σαβ (διοικητής της «αστυνομίας» στα κατεχόμενα), Ερντάλ Εμανέτ (Διοικητής της «εδικής αστυνομικής μονάδας») και Κενάν Ακίν («υπουργός γεωργίας» των κατεχομένων το 1996) 

 



Hürriyet: «Η Τουρκία την τελευταία στιγμή χάλασε το παιχνίδι των Ελληνοκυπρίων» 

Με πρωτοσέλιδη ανάρτησή της, η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας «Hürriyet» αναφέρεται στη σύλληψη του εμπλεκόμενου στη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ. 

Ο τίτλος του άρθρου είναι «Η Τουρκία την τελευταία στιγμή χάλασε το παιχνίδι των Ελληνοκυπρίων» και η εφημερίδα αναφέρει πως το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών παρενέβη στην υπόθεση του συλληφθέντος Ερχάν Αρικλί και εξασφάλισε την απελευθέρωσή του. 

Σύμφωνα με τη «Hürriyet», άνθρωποι της τουρκικής πρεσβείας στο Κιργιστάν ήρθαν σε επαφή με τις Αρχές της χώρας και υποστήριξαν ότι «οι κατηγορίες που αποδίδονται στον Αρικλί είναι ανυπόστατες και πρόκειται για πολιτικό θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου