yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ληστεία αλά ελληνικά




Ώρα 21.30 βράδυ Κυριακής. Σε μία από τις πιο ήσυχες γειτονιές της Τρίπολης προκαλείται αναστάτωση από τη δράση μίας σπείρας ληστών, οι οποίοι έβαλαν στο
στόχαστρό τους, μετά από παρακολούθηση, ένα διώροφο σπίτι της περιοχής.

Τα βήματά τους προμελετημένα. Η κάθε τους κίνηση σχεδιασμένη. Τέσσερις άγνωστοι πλησιάζουν μία κατοικία ζευγαριού, το οποίο απουσίαζε για ταξίδι στον Πύργο Ηλείας.

Οι ληστές διερευνούν το χώρο, προσπαθώντας να διαρρήξουν την μπαλκονόπορτα. Η παροιμία, «ο Θεός αγαπά τον κλέφτη, αγαπά και τον νοικοκύρη», επιβεβαιώθηκε πλήρως. Περαστικός βλέποντας τους αγνώστους να βρίσκονται στο μπαλκόνι του διαμερίσματος, επί της οδού Ρήγα Φεραίου 96, ειδοποιεί τις αστυνομικές αρχές.


(Οι ληστές με χειροπέδες ανεβαίνουν στο γερανοφόρο)

Καταφθάνει πολύ γρήγορα αυτοκίνητο του τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης καθώς και περιπολικό της άμεσης δράσης. Δύο εκ των δραστών καταφέρνουν να πηδήξουν από το μπαλκόνι σαν... spiderman. Ο αστυνομικός πυροβολεί στον αέρα. Οι γείτονες πετάγονται από τους καναπέδες και προσπαθούν να μάθουν τι συμβαίνει. Προλαβαίνουν μονάχα να δουν τις σκιές τους και δύο ακόμη ανδρικές φιγούρες να στέκονται στη βεράντα.

Eν τω μεταξύ σπεύδουν κι άλλες αστυνομικές δυνάμεις, αποκλείουν τη διώροφη μονοκατοικία και προσπαθούν να εισέλθουν, καθώς πληροφορήθηκαν από τους περίοικους ότι το ζευγάρι απουσίαζε.

Μετά από προσπάθειες, οι αστυνομικοί μπαίνουν στο σπίτι, ακινητοποιούν τους δύο δράστες, ηλικίας 33 και 19 ετών αντίστοιχα και τελικά τους συλλαμβάνουν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 780 ευρώ και 12 ναρκωτικά χάπια. Το τραγελαφικό της ιστορίας είναι ότι οι αστυνομικοί επιστράτευσαν ένα γερανοφόρο προκειμένου να τους… κατεβάσουν από τη βεράντα. Σύμφωνα με την αστυνομία, προέβαλλαν αντίσταση για τη μεταφορά τους από τα σκαλιά.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δύο άλλων συνεργών.

Δείτε το video ντοκουμέντο που εξασφάλισε η zougla.gr με τη σύλληψη και τη μεταφορά των δραστών από το μπαλκόνι στο... περιπολικό.




Σύμφωνα με την αστυνομία, η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και η Ασφάλεια Τρίπολης ερευνά τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια περιστατικά.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου