yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόταση Κασαπίδη για τα γουνοφόρα ζώα. Διαβάστε την ολόκληρη



Συνάντηση του Γιώργου Κασαπίδη με το Γιώργο Δακή.
Την πρότασή του για την ανάπτυξη της εκτροφής των γουνοφόρων ζώων στη Δυτική Μακεδονία επέδωσε σήμερα στον Περιφερειάρχη Γιώργο Δακή ο βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης.

Σε συνάντηση που είχαν για το θέμα αυτό στην Περιφέρεια, ο κ. Κασαπίδης παρουσίασε τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που προκύπτουν για την περιοχή μας, μετά την αλλαγή της νομοθεσίας για την ένταξη των γουνοφόρων ζώων στον κλάδο της κτηνοτροφίας και την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των σταυλικών εγκαταστάσεων και την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ.
Όπως επεσήμανε ο κ. Κασαπίδης προς τον κ. Δακή, τόσο η Περιφέρεια όσο και οι Δήμοι των Π.Ε. οφείλουν να ολοκληρώσουν γρήγορα τις διαδικασίες χωροταξικού σχεδιασμού για τις νέες εκτροφές και θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον ως προς τη διαχείριση των λυμάτων και των πτωμάτων των εκτροφών αλλά και των βυρσοδεψείων και άλλων μονάδων επεξεργασίας, του αυξανόμενου αριθμού των δερμάτων που θα προκύπτουν τα επόμενα χρόνια.
Παράλληλα προτάθηκε από το βουλευτή Κοζάνης να πραγματοποιηθεί διαβούλευση γύρω από την πρόταση που κατατέθηκε, την οργάνωση και το συντονισμό της οποίας ν’ αναλάβει η Περιφέρεια.
Ο κ. Δακής συμφωνώντας με τη σημαντική προοπτική του κλάδου για τη Δυτική Μακεδονία και την πρόταση του κ. Κασαπίδη, τόνισε την ετοιμότητα στην οποία βρίσκεται η Περιφέρεια με σχετική μελέτη που διενεργεί για το σκοπό αυτό. Παράλληλα όρισε υπεύθυνο για τη διαβούλευση και τη διατύπωση της τελικής προτάσεως για την ανάπτυξη του κλάδου των γουνοφόρων το Γεν. Διευθυντή της Περιφέρειας κτηνίατρο κ. Πασχάλη Οικονομίδη, ο οποίος και παρευρίσκονταν στη συνάντηση των δύο αντρών.
Ο τελευταίος ορίστηκε ν’ αναλάβει την ευθύνη συγκρότησης και συντονισμού ομάδας εργασίας για τη διαβούλευση και τη διατύπωση της τελικής προτάσεως με ορίζοντα ολοκληρώσεως τα μέσα Οκτωβρίου.
Αυτό συμφωνήθηκε να γίνει εντός της εβδομάδας ώστε άμεσα να ξεκινήσει η ενημέρωση κα η διαβούλευση και στις τέσσερις Π.Ε. της Δυτικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων των Ο.Τ.Α., των επιμελητηρίων και των φορέων των γουνοποιών και των εκτροφέων.


πηγή: (διαβάστε περισσότερα) http://www.alphafm.gr/archives/52363

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου