yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Τιμώρησαν με... μετάθεση τον γιατρό με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά


Τιμώρησαν με... μετάθεση τον γιατρό με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά

Τουλάχιστον 30 με 40 άτομα που επανεξετάστηκαν για το επίδομα τυφλότητας και κρίθηκαν τυφλοί θα έπρεπε και πάλι να κοπούν, κατήγγειλε σήμερα ο δήμαρχος Ζακύνθου, Στέλιος Μποζίκης προσθέτοντας ότι ο γιατρός που πιάστηκε να εκδίδει τα παλστά δικαιολογητικά τιμωρήθηκε με μετάθεση στον Πύργο


Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο δήμαρχος Ζακύνθου είπε: «Έχω αποδείξεις ότι τουλάχιστον 30 με 40 δεν δικαιούνται επίδομα. Το σύστημα είναι σάπιο μέχρι τον πάτο», πρόσθσε αναφέροντας ότι η μόνη τιμωρία για τον γιατρό που χορηγούσε αποδεικτικά για πλαστά επιδόματα τυφλότητας ήταν ότι μετατέθηκε στον Πύργο.
«Δεν μαζεύεται το κράτος», σχολίασε.
Χθες, από τους επανελέγχους των υγειονομικών επιτροπών, προέκυψε ότι 8 στους 10 που έπαιρναν επίδομα τυφλότητας στη Ζάκυνθο, δεν αντιμετωπίζουν κανένα προβλήματα όρασης.
Οι έλεγχοι έγιναν από τις Υγειονομικές Επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας από τις 11 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου.
Με βάση τα στοιχεία είχαν κληθεί για επανέλεγχο 388 άτομα, ωστόσο 146 δεν προσήλθαν. Από αυτούς που προσήλθαν εξετάστηκαν 221 άτομα, ενώ 21 ραντεβού αναβλήθηκαν. Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη πως τελικά το ποσοστό των τυφλών δεν ξεπερνά το 17.65% όσων εξετάστηκαν.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το ποσοστό των δικαιούχων που δεν είχε πρόβλημα όρασης έφτασε το 82.35%. Μάλιστα αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, με δεδομένο πως το 37.63% των κληθέντων δεν προσήλθε.
Οπως τονίζει το ΙΚΑ, «το ποσοστό μη τυφλών που προέκυψε επιβεβαιώνει το φαινόμενο της χορήγησης παροχών σε μη δικαιούχους και επιτάσσει την άμεση επανάκριση όλων των επιδοματούχων σε περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλο ποσοστό επιδοματούχων τυφλότητας σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο».
Οι έλεγχοι θα... επεκταθούν και σε νομούς με υψηλά ποσοστά αναπηρικών συντάξεων. Το επόμενο διάστημα κλιμάκιο του ΙΚΑ θα «επισκεφτεί» το Ηράκλειο και τα Χανιά, όπου το ποσοστό των δικαιούχων αναπηρικών συντάξεων διαμορφώνεται στο 20% (στην Αττική το αντίστοιχο ποσοστό είναι 8,9%).
Παράλληλα στο ΙΚΑ είναι σε εξέλιξη και η απογραφή των συνταξιούχων, για να διαπιστωθεί αν καταβάλλονται συντάξεις σε νεκρούς ασφαλισμένους. Στο «στόχαστρο» των ελέγχων βρίσκονται και γραφεία -μέχρι τώρα οι αποκαλύψεις αφορούν στη Βόρεια Ελλάδα- που χορηγούσαν εικονικές ημέρες ασφάλισης.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου