yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Ανάμεσα σε 7,500 κρασιά, απέσπασε το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ, στη μοναδική συμμετοχή του με την ’’ΑΣΠΡΗ ΠΕΤΡΑ’’





Μετά την περσινή διπλή επιτυχία στον παγκόσμιο διαγωνισμό κρασιού "Berliner Wein Trophy" με το χρυσό μετάλλιο στο ‘’ΚΤΗΜΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ 2008/ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ και αργυρό μετάλλιο στην ‘’ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΕΤΡΑ/ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ’’, το ΚΤΗΜΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ έκλεισε την αμπελοοινική χρονιά με μία ακόμη μεγάλη επιτυχία.
Συγκεκριμένα, το ΚΤΗΜΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ συμμετείχε με τον λευκό οίνο ΑΣΠΡΗ ΠΕΤΡΑ 2011 και κατάφερε ανάμεσα σε 7,500 κρασιά να κατακτήσει το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ, αφή-νοντας σε χαμηλότερες θέσεις σημαντικές χώρες!

Μάλιστα, το κρασί ΑΣΠΡΗ ΠΕΤΡΑ 2011 βαθμολογήθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία που πήρε ποτέ ελληνικό κρασί, ενώ, οι επίσημοι διοργανωτές του διαγωνισμού, προσκάλεσαν να συμμετέχει ‘’τιμής ένεκεν’’ το Κτήμα Στεργίου με τα τρία βραβευμένα κρασιά του στην ετήσια έκθεση οίνου στην Κορέα, που θα διεξαχθεί το διάστημα 12-14 Οκτωβρίου 2012!
Έτσι, η νεογέννητη οινοποιητικά Καστοριά απέκτησε έναν άξιο εκπρόσωπο στον Παγκόσμιο Οινικό χάρτη.
Η τελευταία, λοιπόν, διάκριση του Κτήματος ΣΤΕΡΓΙΟΥ ,έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά μοναδικών διακρίσεων που κατακτάει πιστά τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιους διαγωνισμούς.
Ο παγκόσμιος, ωστόσο, αυτός διαγωνισμός, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο, στην πρωτεύουσα του γερμανικού οίνου, με την επωνυμία Berliner Wein Trophy, είναι από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως, και τελείται υπό την αιγίδα του OIV (Διεθνής Οργανισμός Οίνου και Αμπέλου) με αναγνώριση της Γερουσίας του Βερολίνου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
‘’Η νέα μεγάλη αυτή διάκριση, μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, προκειμένου να παράγουμε κρασιά υψηλής ποιότητας, ενώ, παράλληλα, διαφημίζεται πολύ δυνατά η Ελλάδα και ειδικότερα, βέβαια, η περιοχή της Καστοριάς", δήλωσε στη ΣΕΝΤΡΑο Καστοριανός αμπελουργός - οινοποιός Σωτήρης Στεργίου.
Περισσότερα για το Κτήμα Στεργίου και τις διακρίσεις του μπορείτε να βρείτε στο www.ktimastergiou.gr
http://sentra.com.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου