yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

5 μήνες φυλακή για τον αντιδήμαρχο Καστοριάς Αλέξανδρο Τσαϊρίδη




Πεντάμηνη καταδίκη στον αντιδήμαρχο Καστοριάς Αλέξανδρο Τσαιρίδη για τα αδέσποτα σκυλιά

«Σεβαστή η απόφαση της δικαιοσύνης» επισημαίνει ο ίδιος στην εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Με φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή τιμώρησε το Πρωτοδικείο Καστοριάς τον αντιδήμαρχο κ. Αλέξανδρο Τσαϊρίδη, μετά από αγωγή που κατέθεσε πολίτης για επίθεση που δέχθηκε από αδέσποτο σκυλί.

Εμείς θα προχωρήσουμε στην περισυλλογή, στην καταγραφή, στη σήμανση και στην περίθαλψη.
«Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο, είναι σεβαστή η απόφαση της δικαιοσύνης», ήταν τα πρώτα λόγια του αντιδημάρχου. 
Βέβαια όπως υποστήριξε, με βάση τη νέα νομοθεσία, υπεύθυνος είναι ο δήμος, διότι πρέπει να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των αδέσποτων, αλλά λόγω των εκλογών όπως είπε, και της υπηρεσιακής κυβέρνησης, ήταν να αδύνατο να προσληφθεί κτηνίατρος. «Τώρα που προσλάβαμε», πρόσθεσε «θα προβούμε στη διαχείριση των αδέσποτων σε συνεργασία με την κτηνιατρική και τις φιλοζωϊκές οργανώσεις». Πέρα  όμως από την ευθύνη που έχει ο δήμος, όπως υποστήριξε ο αντιδήμαρχος μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι συμπολίτες μας, που αφήνουν τα  ζώα τους ελεύθερα και έτσι δημιουργείται το φαινόμενο των αδέσποτων, από εμάς τους ίδιους. Ας αναφερθεί ότι έχει αυξηθεί το ποσοστό των αδέσποτων, τόσο στην πόλη της Καστοριάς, όσο και στα άλλα τοπικά διαμερίσματα. «Εμείς θα προχωρήσουμε στην περισυλλογή, στην καταγραφή, στη σήμανση και στην περίθαλψη. Προχωρήσαμε στην πρόσληψη του κτηνιάτρου και νομίζω πως τώρα βρισκόμαστε σε έναν καλό δρόμο, όπως ακριβώς λέει η νομοθεσία», κατέληξε .

Σχολιάζοντας το θέμα ο δήμαρχος Καστοριάς Μανώλης Χατζησυμεωνίδης είπε: «Το να τιμωρείς έναν αντιδήμαρχο δεν είναι και ότι καλύτερο», ενώ τόνισε  ότι  « Σέβομαι τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, σε κάποιο νόμο στηρίζεται το δικαστήριο και επιβάλλει ποινές, αλλά πέρα από τους νόμους υπάρχει και η πραγματικότητα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου