yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Οι Καστοριανοί ενώνονται...



Η πρώτη Πανκαστοριανή Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 19 Αυγούστου, στην Καστοριά, στην οποία θα πάρουν μέρος απόδημοι Καστοριανοί από όλο τον κόσμο. Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100χρονα από την απελευθέρωση της πόλης, από τις οποίες, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι απόδημοι. «Περιμένουμε να μας έρθουν περισσότεροι από 100 απόδημοι, απ' όλο τον κόσμο, με τους οποίους θέλουμε να σφυρηλατήσουμε δυνατούς δεσμούς», τονίζει ο κ. Χατζησυμεωνίδης.


«Έχουμε δυνατή διασπορά, με πολλούς συλλόγους στις ΗΠΑ, στον Καναδά, ακόμα και στην Αργεντινή, σε χώρες της Ευρώπης, αλλά και στη μακρινή Αυστραλία. Το μήνυμα που εκπέμπουμε από την Καστοριά, ειδικότερα στις δύσκολες μέρες που περνάμε, είναι ότι διδασκόμαστε από την ιστορία και επαγρυπνούμε να προφυλάξουμε την πατρίδα μας ως κόρη οφθαλμού», προσθέτει. Από τους Καστοριανούς της διασποράς, τους οποίους ο κ. Χατζησυμεωνίδης χαρακτηρίζει «δύο φορές Έλληνες», ο δήμος Καστοριάς περιμένει την ανάλογη κινητοποίηση για τη στήριξη του τόπου, αφού πρώτα ενημερωθούν υπεύθυνα για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας της περιοχής.

«Η Καστοριά, με τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, προσφέρει πολλές δυνατότητες για ξένες επενδύσεις και καλούμε τους συμπατριώτες μας να τα προβάλλουν στους τόπους που ζουν» σημειώνει ο κ. Χατζησυμεωνίδης, ο οποίος θα μιλήσει και στην ημερίδα που διοργανώνεται στις 17 Αυγούστου, με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης της πόλης. «Επιθυμία μας είναι να υπάρξει πιο στενή συνεργασία με τους αποδήμους μας και κυρίως μεταξύ των νέων, 3ης και 4ης γενιάς, οι οποίοι μας εκπλήσσουν κάθε φορά για την αγάπη που έχουν για τον τόπο μας. Οι ανταλλαγές νέων είναι μία από τις προτεραιότητές μας» λέει ο δήμαρχος Καστοριάς.



aggelioforos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου