yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

60 πηγές έμπνευσης για δημιουργικές φωτογραφίες

60 πηγές έμπνευσης για δημιουργικές φωτογραφίες | dailyarticle.gr

Παλεύεις να βρεις νέες ιδέες; Οι μπαταρίες της δημιουργικότητας σου είναι τόσο επίπεδες και ψόφιες, όσο ένα νεκρό κουνάβι στην εθνική; Ορίστε 60 τρόποι να δώσεις νέα πνοή στην αγάπη σου για την φωτογραφία
και να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες της έμπνευσης σου.

1. Παίξε με το Photoshop.
Μεγάλο μέρος της φωτογραφίας σήμερα, γίνεται αφού έχει πατηθεί το κουμπί της ψηφιακής. Υπάρχουν πιθανώς ένα σωρό πράγματα που δεν ξέρεις να κάνεις στο Photoshop. Μάθε κάτι νέο και δες τι μπορεί να κάνει αυτό στην προοπτική μιας φωτογραφίας σου.
 60 πηγές έμπνευσης για δημιουργικές φωτογραφίες | dailyarticle.gr
.

2. Διάβασε το εγχειρίδιο.
Δεν είναι μόνο το Photoshop που μπορεί να κάνει τόσα πράγματα που δεν γνώριζες καν. Η φωτογραφική σου, έχει πιθανόν περισσότερες ρυθμίσεις και λειτουργίες από όσες γνωρίζεις ή ξέρεις πώς να τις χρησιμοποιήσεις. Μπορεί να βρεις πολλές νέες ιδέες στο εγχειρίδιο της φωτογραφικής σου μηχανής.

3. Παρακολούθησε μια ταινία.
Τα εγχειρίδια είναι ωραία και καλά, αλλά οι ταινίες έχουν κινηματογραφιστές. Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που να μην μπορείς να μάθεις για την φωτογράφιση τοπίων, αν κάτσεις και παρακολουθήσεις μια ταινία του Sergio Leone.

4. Διάβασε μια εφημερίδα.
Τα έντυπα της Κυριακής έχουν τις καλύτερες φωτογραφίες, αλλά και οι φωτογραφίες από τους καθημερινές εφημερίδες μπορούν να είναι σπουδαίες πηγές έμπνευσης, τόσο για τους ερασιτέχνες όσο και για τους φωτορεπόρτερ.

5. Επισκέψου μια υπαίθρια αγορά.
Περίεργα αντικείμενα σε περίεργα σχήματα, παράξενες σκιές και πολλές δυνατότητες για μοναδικές συνθέσεις. Και δεν χρειάζεται να αγοράσεις τίποτα.

6. Ψώνισε σε μια λαϊκή αγορά.
Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να βρεις σε μια λαϊκή αγορά. Μπορείς να βρεις χρώματα, σφαίρες, ανθρώπους. Και φαγητό επίσης.

7. Ρίξε μια ματιά σε μερικά άλμπουμ γάμων.
Μπορεί να μην είναι το είδος που περιμένουν οι πελάτες σου, αλλά οι εικόνες που εκτίθενται σε άλμπουμ γάμων, σε σελίδες φωτογράφων, μπορεί να σε κάνουν να δεις τους γαμπρούς και τις νύφες με έναν εντελώς νέο τρόπο. Αντί για στημένες πόζες και τρίποδα, θα μάθεις να ταιριάζεις με το πλήθος και να φωτογραφίζεις τις σκηνές. Είναι μια εντελώς νέα ικανότητα και μπορεί να δώσει στις φωτογραφίες γάμου ένα εντελώς νέο νόημα.
 60 πηγές έμπνευσης για δημιουργικές φωτογραφίες | dailyarticle.gr
.

8. Βυθίσου στο νερό.
Δεν χρειάζεται να είσαι δύτης για τα τραβάς υποβρύχιες φωτογραφίες. Απλά χρειάζεσαι μια αδιάβροχη θήκη και πρόσβαση στη θάλασσα, μια πισίνα ή ακόμα και μια λιμνούλα. Και μόλις βρεχτείς, μην ξεχνάς να κοιτάς και πάνω. Μερικές από τις πιο εμπνευσμένες φωτογραφίες μπορούν να τραβηχτούν στο σημείο που το φως “χτυπάει” την επιφάνεια του νερού.
 60 πηγές έμπνευσης για δημιουργικές φωτογραφίες | dailyarticle.gr
.

9. Πάρε τους δρόμους.
Υπάρχει ένας λόγος που οι “φωτογραφίες δρόμου” είναι τόσο δημοφιλής. Υπάρχουν τόσα καλά πράγματα για να φωτογραφήσεις στους δρόμους. Αν δεν έχεις ασχοληθεί με το να φωτογραφίζεις στους δρόμους και στα πλήθη, δώσε του μια προσπάθεια. Και αν το έχεις κάνει, δοκίμασε έναν άλλο δρόμο.

10. Συμμετοχή σε μια διαδήλωση.
Οι διαμαρτυρίες είναι γεμάτες σημαίες, πανό, πλακάτ και πλήθος κόσμου. Μπορείς χωθείς μέσα στο πλήθος και να αποτυπώσεις τις εκφράσεις του κόσμου. Το μόνο που χρειάζεται να υποστηρίξεις είναι η φωτογραφία.

11. Παρακολούθησε ένα αθλητικό γεγονός.
Είναι πιο εύκολο για τους επαγγελματίες καθώς κάθονται σε προνομιακές θέσεις και έχουν φακούς μεγαλύτερους από το χέρι σου στην διάθεση τους. Αλλά ακόμα μπορείς να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο στο γήπεδο ένα Σάββατο.

12. Επισκέψου ένα ζωολογικό κήπο.
Μπορεί να μην είναι τόσο συναρπαστικό όσο ένα σαφάρι στην Κένυα, αλλά ο ζωολογικός έχει και αυτός φωτογραφικά θέματα που δεν μπορείς να βρεις πουθενά αλλού. Βέβαια, δεν χρειάζεται να προσπαθείς να χωρέσεις την φωτογραφική μέσα από τα κάγκελα. Φωτογραφίζοντας τα παιδιά να κοιτάζουν με δέος τις μαϊμούδες μπορούν να δημιουργήσουν μερικές ενδιαφέρουσες φωτογραφίες επίσης.

13. Τράβα φωτογραφίες σε μια πίστα αγώνων.
Οι πίστες αγώνων θα σου δώσουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις μια νέα τεχνική, την ταχύτητα. Τα γρήγορα αυτοκίνητα και η γρηγορότερη ταχύτητα του κλείστρου, μπορούν να δώσουν μερικές εμπνευσμένες φωτογραφίες.
 60 πηγές έμπνευσης για δημιουργικές φωτογραφίες | dailyarticle.gr
.

14. Επισκέψου μια Έκθεση.
Τόσο προφανές. Και όμως συχνά παραβλέπεται. Οποιαδήποτε μεγάλη πόλη συνήθως έχει, τουλάχιστον μια έκθεση φωτογραφίας, κάθε τόσο. Παρακολούθησε μια και δες τι έκανε κάποιος άλλος, ώστε να βρίσκεται η φωτογραφία σε εκείνο τον τοίχο.

15. Εικόνες στο Google.
Δεν χρειάζεται να βγεις καν από το σπίτι για να βρεις εικόνες για έμπνευση. Γράψε λέξεις στο Google Images, ξεχώρισε τις ωραίες φωτογραφίες που εμφανίζονται και αναρωτήσου πως θα μπορέσεις να βελτιώσεις και τις δικές σου.

16. Γίνε μέλος στο Flickr.
Τα γκρουπ με εικόνες στο Flickr είναι σπουδαία μέρη για να δεις τι έχουν τραβήξει άλλοι άνθρωποι και οι συζητήσεις είναι σπουδαία μέρη για να μάθεις το πώς τις τράβηξαν. Και όπως θα ανακαλύψεις, τα σχόλια που θα παίρνεις για τις δικές σου φωτογραφίες θα σου δώσουν τροφή για σκέψη.

17. Απλά κάτσε και παρακολούθα.
Μερικές φορές υπάρχει ο πειρασμός να πάρεις την φωτογραφική και να ξεκινήσεις να τραβάς αμέσως. Πολλές φορές το να κατεβάζεις τον φακό, να κάθεσαι πίσω και να παρακολουθείς το θέμα μπορεί να αποκαλύψει καινούργιες πλευρές. Αυτό ισχύει για τους φωτογράφους πορτραίτων, γάμων, ζώων.. Στην πραγματικότητα για κάθε είδος φωτογράφου.

18. Περιπλανήσου στον κόσμο με τους χάρτες του Flickr.
Οι χάρτες του Flickr είναι λίγο πιο αργοί από του Google, αλλά έρχονται με ενσωματωμένες φωτογραφίες από το Flickr. Διάλεξε ένα σημείο στον κόσμο με ενδιαφέρουσα τοπογραφία και δες τι φωτογραφίες έχουν τραβήξει.

19. Άλλαξε την οπτική σου γωνία.
Οι περισσότεροι φωτογραφίζουν ένα αντικείμενο τοποθετώντας τον φακό ακριβώς μπροστά του. Όταν ο David Rubinger ξάπλωσε στο πάτωμα για να φωτογραφίσει τους αλεξιπτωτιστές μπροστά από το Τείχος της Ιερουσαλήμ κατά την διάρκεια του “Πολέμου των Έξι Ημερών”, δημιούργησε μια φανταστική φωτογραφία. Εσύ τι θα δημιουργούσες;
 60 πηγές έμπνευσης για δημιουργικές φωτογραφίες | dailyarticle.gr
.

20. Άλλαξε τον χρόνο σου.
Βρίσκεις τον εαυτό σου να φωτογραφίζει την ίδια ώρα κάθε εβδομάδα; Άλλαξε αυτή την συνήθεια. Ανακάλυψε πως το φως στο σούρουπο ή το ξημέρωμα μπορούν να σου δώσουν νέες ιδέες. Και δεν είναι μόνο το φως που μπορεί να κάνει την διαφορά. Σπάζοντας την ρουτίνα, μπορεί συχνά να σου δώσει μια νέα προοπτική και έναν ολόκληρο νέο τρόπο φωτογραφίας.

21. Ψάξε σε Stock Sites.
Δεν χρειάζεται να είσαι αγοραστής για να δεις τις φωτογραφίες σε έναStock Site. Μπορεί να είσαι επαγγελματίας φωτογράφος που ψάχνει για ιδέες, ιδιαίτερα για εμπορικές εικόνες. Και η αναζήτηση είναι απλή. Κοίτα στους top πωλητές να πάρεις μια ιδέα για το τι θέλει η αγορά και ψάξε στις κατηγορίες να δεις τι κάνουν οι άλλοι φωτογράφοι με τα θέματα τους.

22. Φτιάξε ένα blog.
Ο Daren Rowse, στο Digital Photography School, αναφέρει πόσο πολύ τον βοήθησε το να γράφει για την φωτογραφία στο να βελτιωθεί ο ίδιος. Δεν έχει σημασία αν κανείς δεν το διαβάζει, μόνο το γεγονός ότι γράφεις τις σκέψεις σου σε μια σελίδα θα σου δώσει μερικές καινούργιες.

23. Διάβασε ένα blog.
Φυσικά, το να διαβάζεις ένα blog είναι πιο ενδιαφέρων από το να γράφεις. Όχι μόνο μπορείς να μάθεις πώς να τραβήξεις μια φωτογραφία και από πού να βρεις έμπνευση, αλλά μπορείς επίσης να ανακαλύψεις και πώς να την πουλήσεις.

24. Αγόρασε ένα βιβλίο φωτογραφίας.
Ποτέ δεν πρόκειται να έχεις πολλά βιβλία φωτογραφίας και κάθε ένα που θα αγοράζεις, θα σου δίνει ένα σωρό νέες ιδέες. Αν και αυτό ισχύει και για τα βιβλία φωτογραφιών και τα βιβλία τεχνικής, θα ανακαλύψεις ότι οι οδηγοί φωτογραφίας, θα σου δώσουν περισσότερη έμπνευση από ότι ένα άλμπουμ με εικόνες.

25. Περιηγήσου σε ένα βιβλιοπωλείο.
Ακόμα και οι φωτογραφίες στα οπισθόφυλλα των βιβλίων μπορούν να σου δώσουν ιδέες για φωτογραφίες, ειδικά για εμπορικές.

26. Κοίτα τα ράφια με τα περιοδικά.
Αν τα εξώφυλλα ενός βιβλίου μπορούν να σου δώσουν ιδέες, φαντάσου τι μπορούν να κάνουν τα εξώφυλλα τον περιοδικών. Είναι σχεδιασμένα να αιχμαλωτίζουν το βλέμμα και να ξεχωρίζουν. Θα μπορούσε να σου δώσει έμπνευση να κάνεις και την επόμενη φωτογραφία σου να ξεχωρίζει.
 60 πηγές έμπνευσης για δημιουργικές φωτογραφίες | dailyarticle.gr
.

27. Κάνε φίλους στον φωτογραφικό κόσμο.
Μερικοί φωτογράφοι το βρίσκουν ευκολότερο να φωτογραφίζουν μόνοι τους. Σε άλλους αρέσει να φωτογραφίζουν με παρέα. Ο καθένας μπορεί να επωφεληθεί από τις συζητήσεις και τις συνήθειες των άλλων φωτογράφων.

28. Γίνε μέλος σε οργανισμούς φωτογραφίας.
Αν είσαι επαγγελματίας και δεν είσαι ακόμα μέλος σε κάποια οργάνωση επαγγελματικής φωτογραφίας, γίνε. Οι οργανισμοί αυτοί, όχι μόνο βοηθάνε σε ασφαλιστικά και νομικά θέματα, αλλά έχουν και νέα, διαγωνισμούς, προφίλ φωτογράφων και άλλα.

29. Φωτογράφισε τον εαυτό σου.
Όταν έχεις κολλήσει και δεν βρίσκεις κάποιο θέμα να φωτογραφήσεις, πάντα να θυμάσαι ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον θέμα πίσω από τον φακό. Να είσαι γενναίος. Βάλε τον εαυτό σου σε μια φωτογραφία, για αλλαγή.
 60 πηγές έμπνευσης για δημιουργικές φωτογραφίες | dailyarticle.gr
.

30. Επισκέψου το παρελθόν σου.
Πιθανόν έχεις μια στοίβα από παλιές φωτογραφίες που σπάνια τις κοιτάς, συμπεριλαμβανομένων και πολλών που δεν τις κοιτάς καν. Δώσε τους μια ευκαιρία ακόμα. Μια φωτογράφηση που ήταν αποτυχημένη πριν χρόνια, μπορεί κάλλιστα να επιτευχθεί σήμερα και να δώσει ιδέες για περισσότερα.

31. Επισκέψου τοποθεσίες που είχες επισκεφτεί πριν πολύ καιρό.
Η προηγούμενη πρόταση ισχύει και για τις τοποθεσίες. Ακόμα και αν τράβηξες φωτογραφίες σε μια τοποθεσία, δεν σημαίνει ότι θα τραβήξεις ξανά την ίδια ακριβώς φωτογραφία αν πας μετά από μερικές μέρες, μήνες ή χρόνια. Ο φωτισμός θα είναι διαφορετικός, οι ικανότητες σου θα είναι διαφορετικές και το ίδιο και εσύ.

32. Αναρωτήσου “Τι θα γινόταν, αν..;”
Μερικές από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές απαντήσεις προήλθαν από την σωστή ερώτηση. Μια καλή ερώτηση να ξεκινήσεις είναι πάντα το “ Τι θα γινόταν, αν;”. Τι θα γινόταν, αν επικεντρωνόσουν στο πρώτο πλάνο αντί για το φόντο; Τι θα γινόταν, αν άλλαζες το ISO;

33. Άφησε εποικοδομητικά σχόλια.
Ανάφερα ότι η δημιουργία ενός blog, μπορεί να δώσει νέες ιδέες. Το ίδιο μπορεί να κάνει και το να αφήνεις σχόλια στις φωτογραφίες των άλλων. Απλά σιγουρέψου ότι τα σχόλια είναι εποικοδομητικά.

34. Λάβε μέρος σε διαγωνισμούς φωτογραφίας.
Οποιοσδήποτε σήμερα μπορεί να κάνει ένα διαγωνισμό φωτογραφίας. Και για καλό λόγο. Είναι σπουδαίος τρόπος για να παρακινήσεις τους φωτογράφους να βγουν έξω από τα κλουβιά τους.

35. Διάλεξε ένα θέμα.
Οι διαγωνισμοί φωτογραφίας είναι χρήσιμοι, γιατί εκτός από τα έπαθλα, δίνουν και θέματα να φωτογραφήσεις. Αλλά στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να λάβεις μέρος σε ένα διαγωνισμό, για να επιλέξεις ένα θέμα. Μπορείς να διαλέξεις μόνος σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα και τις κατηγορίες στα Stock Sites σαν έμπνευση για θέματα.
 60 πηγές έμπνευσης για δημιουργικές φωτογραφίες | dailyarticle.gr
.

36. Ρίξε μια ματιά στους Μεγάλους Νικητές.
Ρίχνοντας μια ματιά στις φωτογραφίες των νικητών των μεγάλων διαγωνισμών, όπως το Pictures of the Year, μπορεί να σου δείξει πόσο μακριά είναι οι δικές σου φωτογραφίες από αυτές και τι χρειάζεται να κάνεις για να τους μοιάσεις.

37. Επέστρεψε στα βασικά.
Πιθανώς ξέρεις τους βασικούς κανόνες της φωτογραφίας. Και πιθανώς ξέρεις πώς να τους «λυγίζεις» ή να τους παρακάμπτεις. Πήγαινε πίσω, όταν ξεκίνησες να μαθαίνεις τεχνικές και προσπάθησε να δουλέψεις μόνο με αυτούς τους κανόνες για λίγο.

38. Απλά φωτογράφησε.
Υπάρχουν στιγμές που ενώ σηκώνεις την φωτογραφική και είσαι έτοιμος να πατήσεις το κουμπί, μόλις κοιτάς την οθόνη λες “Όχι”. Αλλά τι θα συνέβαινε αν τράβαγες την φωτογραφία, έτσι και αλλιώς; Στην χειρότερη, θα χαράμιζες λίγο από τον χώρο στην κάρτα. Στην καλύτερη, θα εξέπληττες τον εαυτό σου.

39. Βρες ένα σκοπό.
Λίγοι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι από εκείνους που πιστεύουν ότι δουλεύουν για το κοινό καλό. Γίνε και εσύ ένας. Διάλεξε ένα σκοπό και πρόσφερε τις φωτογραφικές σου ικανότητες. Μπορεί να βρεις τον εαυτό σου να φωτογραφίζει διάφορα πράγματα, από αφίσες εκστρατειών μέχρι μπλουζάκια για διαδηλώσεις. Η ποικιλία θα πρέπει να είναι τόσο ικανοποιητική, όσο και η εκστρατεία.

40. Παίξε με τις υφές.
Ενώ οι φωτογράφοι συχνά δίνουν μεγάλη σημασία στον φωτισμό και την σύνθεση, η υφές των υλικών στο θέμα μπορεί να μείνουν πίσω. Προσπάθησε να συγκεντρωθείς στην αφή παρά στην όραση για μερικές λήψεις και δες τι συμβαίνει.

41. Παίξε με τα χρώματα.
Ή μείνε παραδοσιακός και βάψε τις εικόνες σου με έντονα χρώματα και αντιθέσεις. Ή δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις διαφορετικούς τόνους από ένα ή δυο χρώματα και δες τα αποτελέσματα. Μπορεί να μην είναι πρωτότυπο, αλλά αν δεν το έχεις κάνει πιο πριν είναι καιρός να πειραματιστείς με τα χρώματα.
 60 πηγές έμπνευσης για δημιουργικές φωτογραφίες | dailyarticle.gr
.

42. Ανάμειξε χρώματα.
Φυσικά, μπορείς να είσαι παραδοσιακός και να επικεντρωθείς στην βελτίωση των ικανοτήτων σου στο ασπρόμαυρο. Ξέρεις ποιες λήψεις θα ήταν καλύτερες χωρίς χρώμα;

43. Παίξε με τις ρυθμίσεις.
Οι πιθανότητες λένε, ότι μόλις βρεις μια ρύθμιση που σου κάνει, δεν απομακρύνεσαι πολύ από αυτήν. Ξεκίνα να απομακρύνεσαι λοιπόν. Παίξε με την έκθεση, το ISO, άλλαξε την ταχύτητα του κλείστρου.

44. Παίξε με μια απλή φωτογραφική.
Όταν φωτογραφίζεις με μια DSLR, συνηθίζεις στις πολλές δυνατότητες που έχει. Άφησε την στην άκρη και χρησιμοποίησε μια φθηνή φωτογραφική. Θα εκπλαγείς με το τι η υποβάθμιση μπορεί να κάνει στην δημιουργικότητα σου.

45. Απλά παίξε.
Η ομορφιά της φωτογραφία είναι ότι δεν υπάρχουν ποινές αν κάνεις λάθος. Αυτό σου επιτρέπει να σταματήσεις να ανησυχείς αν η φωτογραφία θα βγει καλή ή θα σε ντροπιάσει. Για αυτό λοιπόν, προσπάθησε να διασκεδάσεις όταν τραβάς φωτογραφίες, χωρίς να σκέφτεσαι πάρα πολύ για το αποτέλεσμα.
 60 πηγές έμπνευσης για δημιουργικές φωτογραφίες | dailyarticle.gr
.

46. Δοκίμασε μια διαφορετική ειδικότητα.
Είτε ειδικεύεσαι στους γάμους, τα πορτραίτα ή οτιδήποτε άλλο, δοκίμασε κάτι που δεν έχεις κάνει. Δεν χρειάζεται να το κάνεις επαγγελματικά, αλλά αν το δοκιμάσεις μπορεί να σου δώσει πολλές νέες τεχνικές και νέους τρόπους έμπνευσης για να δημιουργείς.

47. Διάβασε θέματα στα Φόρουμ.
Ανέφερα ότι τα γκρουπ στο Flickr είναι ένα καλό μέρος για να βρεις έμπνευση. Τέτοια μέρη είναι και τα Φόρουμ σχετικά με την φωτογραφία. Συχνά οι φωτογράφοι τα χρησιμοποιούν για να κάνουν ερωτήσεις, αλλά ακόμα και οι ερωτήσεις αυτές μπορεί να σε βάλουν σε σκέψεις. Και οι απαντήσεις να σε εμπνεύσουν.

48. Ξεκίνα ένα έργο.
Η έμπνευση μπορεί να έρθει σε μια στιγμή, αλλά θέλεις να την κρατήσεις. Αντί να σκέφτεσαι μια ιδέα για μια φωτογραφία, προσπάθησε να σκεφτείς μια ιδέα για μια σειρά φωτογραφιών. Αν σκέφτηκες να τραβήξεις φωτογραφίες κεραυνών, για παράδειγμα, επέκτεινε το σκεπτικό αυτό ώστε να περιλαμβάνεις φωτογραφίες από άσχημες καιρικές συνθήκες. Αυτό θα σε κρατήσει απασχολημένο για κάποιο διάστημα.

49. Κάνε μαθήματα φωτογραφίας.
Τα μαθήματα φωτογραφίας κάνουν τις ιδέες πιο εύκολες. Θα σου δοθούν ακόμα και εργασίες, ώστε να μην χρειαστεί να σκεφτείς κάποιο θέμα

50. Κάνε οποιοδήποτε μάθημα, όχι μόνο σε μαθήματα φωτογραφίας.
Ακόμα και ένα μάθημα μαγειρικής μπορεί να σου δημιουργήσει θέματα για φωτογραφία.
 60 πηγές έμπνευσης για δημιουργικές φωτογραφίες | dailyarticle.gr
.

51. Προσδιόρισε την τέλεια εικόνα.
Ξέρεις πως θα έμοιαζε η τέλεια εικόνα; Στοίχημα ότι το σκέφτεσαι αυτή τη στιγμή. Αντί να σκέφτεσαι πόσο καλή θα είναι η επόμενη φωτογράφηση, σκέψου πως θα ήταν η τέλεια φωτογραφία. Και μετά αναζήτησε την.

52. Φτιάξε ένα πρόγραμμα φωτογράφισης.
Ένας τρόπος να ελαττώσεις την σκέψη για το τι θα φωτογραφίσεις είναι να κάνεις ένα σχέδιο από πριν. Σημείωσε στο ημερολόγιο τι είδους φωτογραφίες θα τραβάς κάθε εβδομάδα, για τους επόμενους μήνες. Και άφησε περιθώρια για ευελιξία.

53. Διάλεξε ένα διαφορετικό μοντέλο.
Αν συνέχεια χρησιμοποιείς τα ίδια μοντέλα ή μοντέλα με παρόμοια χαρακτηριστικά, ψάξε για κάτι τελείως διαφορετικό. Του αντίθετου φύλου, διαφορετικού ύψους, διαφορετικού γκρουπ ηλικίας. Δες τι μπορεί να κάνει ένα διαφορετικό θέμα στις ιδέες σου.

54. Αγνόησε τις ανόητες κριτικές.
Αυτό δεν πρόκειται να ενισχύσει την έμπνευση σου, αλλά μπορεί να σταματήσει να την μπλοκάρει. Κάθε φορά που ζητάς από ανθρώπους να σχολιάσουν τις φωτογραφίες, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα πει κάτι χαζό. Η πρόκληση είναι να ξεχωρίσεις τις εποικοδομητικές κριτικές από τα πικρόχολα σχόλια.

55. Κάνε κάτι εντελώς εξωφρενικό.
Έχεις πει ποτέ στον εαυτό σου “Αυτό δεν πρόκειται ποτέ να δουλέψει.”. Λοιπόν, εδώ είναι που μπαίνει το “Τι θα γινόταν, αν..”. “Τι θα γινόταν, αν δούλευε;”. Εμπρός, εξέπληξε τον εαυτό σου. Φωτογράφησε ότι είναι κάτω από τον καναπέ. Φωτογράφισε την κορυφή του κεφαλιού σου. Κάνε κάτι εξωφρενικά ανόητο και δες αν πιάνει.

56. Βάλε στον εαυτό σου όρια.
Μερικά από τα μεγαλύτερα βιβλία λογοτεχνίας έχουν γραφτεί κάτω από αυστηρή λογοκρισία. Λογόκρινε λοιπόν τον εαυτό σου. Κλείσε την πόρτα και φωτογράφισε μόνο ένα αντικείμενο που θα βρεις στο δωμάτιο. Ή πες στον εαυτό σου ότι πρέπει να δημιουργήσεις μια φανταστική εικόνα στην επόμενη μισή ώρα. Αποδέξου την πρόκληση.

57. Πες μια ιστορία.
Οι καλές φωτογραφίες, πάντα έχουν να πουν μια ιστορία. Έτσι, σκέψου μια ιστορία και στην συνέχεια να την αποτυπώσεις με την φωτογραφική σου. Αυτή θα μπορούσε να είναι η ιστορία του δρόμου σου, μια αφήγηση που περιγράφει μια κοινότητα ή ακόμα και η εξέλιξη μιας ομάδας ποδοσφαίρου. Βρες που ξεκινάει η ιστορία σου και χρησιμοποίησε την φωτογραφική σου για να την ακολουθήσεις μέχρι το τέλος.

58. Εκτύπωσε τις φωτογραφίες σου.
Είναι άλλο πράγμα να βλέπεις τις φωτογραφίες σου στον υπολογιστή και άλλο να τις κρατάς στο χέρι σου. Δοκίμασε να εκτυπώσεις μερικές φωτογραφίες, να δεις αν είναι ωραίες στο χαρτί και τι μπορείς να κάνεις για να τις βελτιώσεις.

59. Διάλεξε ένα αντικείμενο, οποιοδήποτε αντικείμενο.
Αυτή η λίστα ξεκίνησε επισημαίνοντας ότι οι υπαίθριες αγορές είναι γεμάτες από παράξενα αντικείμενα για να φωτογραφίσεις. Αλλά υπάρχει ένα όριο για τους τρόπους που μπορείς να φωτογραφήσεις ένα αντικείμενο στην υπαίθρια αγορά. Πάρε λοιπόν ένα αντικείμενο στο σπίτι ή διάλεξε κάτι από το ράφι και ξεκίνα.

60. Αγόρασε νέο εξοπλισμό.
Και αν όλα τα άλλα αποτύχουν, μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις μετρητά. Μια έκρηξη νέων ιδεών φαίνεται να έρχεται δωρεάν με κάθε καινούργιο φακό.
 60 πηγές έμπνευσης για δημιουργικές φωτογραφίες | dailyarticle.gr











1 σχόλιο: