yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Πάνω από 36.000 δικαιούχους «μαϊμού» έβγαλε η απογραφή - Ολόκληρη η έκθεση


Πάνω από 36.000 δικαιούχους «μαϊμού» έβγαλε η απογραφή - Ολόκληρη η έκθεση 

Ενας στους 6 δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων δεν πήγε να απογραφεί σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Συγκεκριμένα από τους 240. 293 δικαιούχους επιδομάτων, δεν συμμετείχαν στη διαδικασία απογραφής οι 36. 294 ποσοστό περίπου 16%.

Οπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τα επιδόματα όλων αυτών «κόβονται» αυτομάτως από την 1η Απριλίου.
Mεταξύ των άλλων σύμφωνα με τον υπουργό υπήρξαν περιοχές όπου τα επιδόματα μαϊμού ήταν ίσα ή και περισσότερα και αυτά που δικαιολογούνται από την κατάσταση των δικαιούχων.
Για παράδειγμα στην Πιερία όπου πέρυσι ελάμβαναν προνοιακό επίδομα 590 άτομα, φέτος προσήλθαν για επανέλεγχο μόλις οι 270.
Επίσης, στη Βοιωτία τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 1.778 (δικαιούχοι) και 1.297 (απογραφέντες) και στο Ηράκλειο 2.168 και 1.972.
Από τα στοιχεία που έφερε πρόσφατα το Εθνος στη δημοσιότητα, πιο κραυγαλέα είναι η περίπτωση της Ζακύνθου, όπου 700 άνθρωποι λάμβαναν επίδομα τυφλότητας. Στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές προσήλθαν μόλις 100 και από αυτούς διαπιστώθηκε ότι οι 60 είναι τυφλοί. Η κατάσταση ήταν γνωστή από το 2003, αλλά εκατοντάδες άνθρωποι συνέχισαν να επιβαρύνουν τα κρατικά ταμεία, χωρίς να δικαιούνται οικονομική στήριξη.
«Επιδημία» τυφλότητας αποκαλύφθηκε, επίσης, στο Ηράκλειο, τη Φλώρινα, την Καβάλα και τη Χίο, ενώ υψηλά ποσοστά βαριά αναπήρων καταγράφονται στην Κομοτηνή, τη Χαλκίδα, τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου