yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Καστοριά: 200 στρέμματα κάηκαν στη χθεσινή πυρκαγιά σε Δενδροχώρι & Αγ. Κυριακή (ρεπορτάζ-φωτογραφίες) - Έκκληση να μην καίνε τα χόρτα




Διακόσια περίπου στρέμματα δασικής έκτασης είναι ο απολογισμός της χθεσινής φωτιάς που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καστοριάς. Πιο συγκεκριμένα κάηκαν 150 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης στην περιοχή... Δενδροχωρίου και 50 περίπου στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και πευκοδάσους στην Αγία Κυριακή.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς από την πρώτη στιγμή που της ζητήθηκε η συνδρομή της, διέθεσε το προσωπικό του Αμαξοστασίου όπου με τις δύο υδροφόρες που διαθέτει έσπευσε άμεσα στην περιοχή για παροχή βοήθειας. Στις πληγείσες περιοχές βρέθηκαν από τις πρώτες στιγμές ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτρης Σαββόπουλος συνοδευόμενος από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος κ. Πασχάλη Χαρούμενο, τον κ. Ζυγούρα από την Διεύθυνση Δασών και υπηρεσιακούς παράγοντες του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να δουν από κοντά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Έκκληση προς τους αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας να μην καίνε χορτολιβαδικές εκτάσεις τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, απευθύνει σήμερα ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Σαββόπουλος προκειμένου να μην βιώσουμε ανάλογες πυρκαγιές που δημιουργούν σοβαρές επιπτώσεις τόσο στην οικονομία όσο και στο ίδιο το περιβάλλον της περιοχής μας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου