yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Η ακυκλοφόρητη κινηματογραφική υπερπαραγωγή του ΓΕΣ. Κανάκης, Σεφερλής, Ψαράς, Μαζωνάκης και Μάνια Ντέλου


Πριν από μερικά χρόνια, κοντά μια 15ετία, ο στρατός είχε την ιδέα να κάνει μια κινηματογραφική παραγωγή μεγάλου μήκους για τα ναρκωτικά. Η ιδέα ήταν η ταινία να αντικαταστήσει τις κουραστικές ομιλίες για το θέμα στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων και να μιλήσει στη γλώσσα των φαντάρων.

Μπορεί να στόχευαν στα ναρκωτικά, αλλά η ταινία έβγαζε... γέλιο. Και πώς να μην γινόταν αυτό, αφού τους διαλόγους και το σενάριο είχε "επιμεληθεί" ειδική επιτροπή του ΓΕΣ με τη συμμετοχή ανώτατων αξιωματικών της εποχής εκείνης, που ήθελαν να τα έχουν όλα σε ένα. Τον καλό διοικητή που ξενυχτάει στο προσκέφαλο του φαντάρου στο θάλαμο, τον λοχία που μόλις βλέπει "βαποράκι" μαθαίνει τι συμβαίνει μέσω του 2ου γραφείου, το κοινωνικό σχόλιο για όσους δουλεύουν στα μπαράκια, όσους δεν πάνε φαντάροι, αλλά και όσους φροντίζουν να στολίζουν με πιχρόχολα σχόλια τον στρατό: αυτούς τους βάζουν οι έμποροι ναρκωτικών!





Λίγο πριν από την επίσημη προβολή της, το ξανασκέφθηκαν και την έβαλαν στο... αρχείο. Κι, όμως, είχαν ένα ιδιαίτερα δυνατό cast:

Αντώνης Κανάκης σε ρόλο λοχία. Μάρκος Σεφερλής, ο "παλιός". Νίκος Ψαράς, το "βαποράκι" των εμπόρων ναρκωτικών. Θανάσης Ευθυμιάδης, ο νεοσύλλεκτος. Πύρρος Δήμας, με στολή και με... αθλητικά. "Ευγενική συμμετοχή, το top model Μάνια Ντέλου", όπως διαβάζουμε στους τίτλους τέλους. Σε διπλό ρόλο, τραγουδιστή και φαντάρου, ο Γιώργος Μαζωνάκης...

Δείτε τον «Νικητή», όπως ονομάζεται η ταινία, παραγωγής Γενικού Επιτελείου Στρατού σε ρόλο Χόλυγουντ.

Απολαύστε την!


ΔΕΙΤΕ ΤΟ 1ο ΜΕΡΟΣ της ΤΑΙΝΙΑΣ:




ΔΕΙΤΕ ΤΟ 2ο ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ:



ΔΕΙΤΕ ΤΟ 3ο ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ 4ο ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ:



ΔΕΙΤΕ ΤΟ 5ο ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ:



ΔΕΙΤΕ ΤΟ 6ο ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου