yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ο Τόμσεν των 242.000 δολαρίων κι ο μεροκαματιάρης των 25 ευρώ


Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές οι πληροφορίες που διακινούνται στη δημοσιογραφική πιάτσα λένε ότι το κλιμάκιο της Τρόικας επιμένει ιδιαιτέρως στην μείωση του κατώτερου μισθού.
Παρά το ότι κορυφαίοι οικονομολόγοι αλλά και άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου επιμένουν ότι η μείωση αυτή τίποτα δεν θα προσφέρει τίποτα στην ανταγωνιστικότητα και ταυτόχρονα θα μας βουλιάξει κι άλλο στην ύφεση, ο κ. Τόμσεν και η συντροφιά του είναι-λέει- ανένδοτοι.

«Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να έχει κατώτερο μισθό που είναι πιο υψηλός από της Πορτογαλίας και της Ισπανίας» λένε και ξαναλένε στους υπουργούς με τους οποίους συζητάνε και μάλιστα- όπως πληροφορούμαστε- τις περισσότερες φορές με ύφος κατακτητή σε χώρα υπό κατοχή. Το επιχείρημα ότι η Πορτογαλία στο κομμάτι της ανταγωνιστικότητας δεν διαφέρει ιδιαίτερα από την Ελλάδα και ότι η Ισπανία παρά το χαμηλό μεροκάματο έχει ανεργία 23% μάλλον δεν τους λέει τίποτα.
Η αίσθηση που υπάρχει σε όσους συζητούν με τον κ. Τόμσεν και τους κ.κ. Μαζουχ και Μορς είναι ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες πρέπει να «τιμωρηθούν» για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η οικονομία της χώρας . Κάποιοι λένε ότι η Τρόικα επιχειρεί να φτιάξει στη χώρα μας την «Ευρωπαϊκή Ινδία». Κάποιοι άλλοι ότι με τον τρόπο αυτό προειδοποιούνται Πορτογάλοι, Ισπανοί και άλλοι για το τι τους περιμένει αν ζητήσουν κι αυτοί ανάλογη βοήθεια.
Όποιο από αυτά τα σενάρια κι αν ισχύει, το γεγονός είναι ότι ο υπάλληλος του ΔΝΤ κ. Τόμσεν με ετήσιες αφορολόγητες αποδοχές 242.000 δολάρια το χρόνο θεωρεί ότι ο μεροκαματιάρης των 25 ευρώ μπορεί να επιβιώσει μια χαρά και με λιγότερα...
Και το απαιτεί με τρόπο προκλητικό, αλαζονικό και προσβλητικό για ένα ολόκληρο λαό που ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του δυο χρόνια τώρα υποφέρει τα πάνδεινα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου