yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Κέντρου Ελληνικής Γούνας που αποτελεί παρελθόν – Επί ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ κλείνει -




Θέμα: Λειτουργία Κέντρου Ελληνικής Γούνας, κ. Πρόεδρε Το Κέντρο Ελληνικής Γούνας αποτελεί ένα σημαντικό κέντρο έρευνας και τεχνογνωσίας για τις Γουνοποιητικές επιχειρήσεις και τον Κλάδο γενικότερα. Το Κέντρο Ελληνικής Γούνας ως φορέας σημαντικής τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθεί.  Αντιθέτως ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών θεωρεί ότι το θέμα θα πρέπει να αντιμετωπισθεί στη βάση της εμπλοκής των φορέων της περιοχής αλλά και του Ιδιωτικού τομέα. Το επιτυχημένο παράδειγμα λειτουργίας της ΜΑΒΙΖ, εμπλοκή Δημοσίου
Ιδιωτικού Τομέα, αποτελεί ένα προηγούμενο το οποίο μπορεί να ακολουθηθεί και στην περίπτωση του Κέντρου Ελληνικής Γούνας, με τη συμμετοχή των Κοινωνικών Εταίρων (Περιφέρεια, Δήμοι, Επιμελητήρια, Ομοσπονδία, Σύνδεσμοι, κλπ) αλλά και τη συμμετοχή όσων Ιδιωτών ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σχετικό εγχείρημα. Η τεχνογνωσία, το Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου και μια σειρά από άλλα σημαντικά αποθέματα του Κέντρου Ελληνικής Γούνας, μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν προς όφελος του Δυναμικού και Εξωστρεφούς Κλάδου της Γουνοποιίας. Η λειτουργία του Κέντρου Ελληνικής Γούνας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, αλλά και τον κοινωνικό έλεγχο που διασφαλίζει η συμμετοχή των φορέων της περιοχής (Περιφέρεια, Επιμελητήριο, Ομοσπονδία Γούνας κλπ)  θεωρούμε ότι αποτελεί ουσιαστική πρόταση που μπορεί να επανατοποθετήσει το ζήτημα της λειτουργίας του ΚΕΓ σε άλλη βάση.

Η θέση μας αυτή προτάθηκε από το Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών σε σχετική συνάντηση των εκπροσώπων του κλάδου της γούνας στο Επιμελητήριο Καστοριάς, και στον Περιφερειάρχη κ. Δακή, Αντι-Περιφερειάρχη κ. Σαββόπουλο, και τη Μείζονα Αντιπολίτευση κ. Παπαιορδανίδη και κ. Κιοσσέ. Πιστεύουμε ότι το θέμα θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο σχετικής σύσκεψης και διεργασίας από το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων.

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του
Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου