yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Μεταξύ «Ντάλιας» και «Τζούλιας»



Διεθνές ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η γέννηση της κόρης τού Νικολά Σαρκοζί κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας. Ακόμη μία «πρεμιέρα στα Ηλύσια», μετά το διαζύγιο και το νέο γάμο του νυν προέδρου.
Το ζεύγος Σαρκοζί τηρεί στάση εχεμύθειας. Το μέγαρο των Ηλυσίων προσδιόρισε ότι δεν θα υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τη γέννηση.
Για πρώτη φορά ο Γάλλος πρόεδρος εκφράστηκε χθες, διαβεβαιώνοντας ότι το βρέφος και η Κάρλα «είναι πολύ καλά». Σε δημόσια εμφάνιση δέχτηκε πολλά δώρα για το παιδί και τη σύζυγό του.
Ευχαρίστησε τους δωρητές για την «ευγενική και λεπτή χειρονομία» τους, λέγοντας «είχαμε τύχη να ζήσουμε αυτή τη μεγάλη ευτυχία». Τόνισε, ωστόσο, ότι η γέννηση του βρέφους είναι «ιδιωτική υπόθεση».
Ο Γάλλος πρόεδρος απέφυγε να επιβεβαιώσει ότι το όνομα της κόρης του θα είναι «Ντάλια» ή «Τζούλια», όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ. «Θα αφήσουμε τη μαμά να το ανακοινώσει», δήλωσε.
Ο γαλλικός Τύπος αναφέρει ότι η εχεμύθεια εκφράζει μια νέα στρατηγική τού Σαρκοζί, εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2012. Μετά τις ολέθριες συνέπειες που είχε στη δημοτικότητά του το στιλ «μπλιγκ μπλιγκ», επιδιώκει στο τέλος της θητείας του να ανακτήσει την κοινή γνώμη, παρουσιάζοντας κλασικό προεδρικό προφίλ και αποφεύγοντας κάθε προσωπική επίδειξη.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου