yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΠΕΡΣΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ… ΤΩΝ Η.Π.Α.


naytiko-1-nai
Αφού οι Πέρσες, πριν από 2.500 χρόνια δεν κατόρθωσαν να πατήσουν το πόδι τους στη Δύση, αποφάσισαν να την κατακτήσουν από ανατολάς!
Ο αρχηγός του Ιρανικού Ναυτικού, αντιναύαρχος Χαμπιμπολά Σαγιαρί, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η χώρα του σκοπεύει να στείλει πλοία στον Ατλαντικό Ωκεανό, προκειμένου να έχει ισχυρή παρουσία κοντά στην ακτογραμμή των ΗΠΑ. Από πλευράς μεθοδικότητας, μετά την αποστολή των πλοίων στο Σουέζ και τη Μεσόγειο, ο Ατλαντικός θα μπορούσε να είναι ένας επόμενος στόχος τους.

Είναι άγνωστο το κατά πόσο τα πλοία του Ιρανικού Ναυτικού θα μπορούσαν να οργανώσουν μια τόσο μεγάλη αποστολή. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι τίθεται ότι θα είναι «κοντά» στις αμερικανικές ακτές. Αφού στέλνουν εκείνοι πλοία στον Περσικό Κόλπο, γιατί να μη στείλουμε κι εμείς στα δικά τους νερά, σκέφτηκαν.
Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε φυσικά, πως το Ιράν έχει το δικαίωμα να επιχειρεί σε διεθνή ύδατα αλλά «το κατά πόσο μπορούν να πραγματοποιήσουν προβολή ναυτικής ισχύος στην περιοχή μας αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα». Και συμπλήρωσε «δε θα υπεισερχόμουν σε μια συζήτηση για αυτά που είπε το Ιράν.
Νομίζω το τι λέγεται σε σχέση με το τι μπορεί να γίνει είναι εντελώς δύο διαφορετικά πράγματα» (αυτό ισχύει και για την Τουρκία, να μη ξεχνιόμαστε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου