Το παριζάκι θαλασσινών δημιούργησε το εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του τμήματος Χημείας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με ομάδα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Μάλιστα, λίγες μέρες νωρίτερα, είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ).
Το παριζάκι θαλασσινών, πέρα από την γεύση του, διακρίθηκε και για το φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα του.
Όσον αφορά τα συστατικά και την γεύση του; Έχει την υφή των συνηθισμένων αλλαντικών, χρησιμοποιεί ως βάση του τα αχρησιμοποίητα τμήματα των χταποδιών, καλαμαριών, σουπιών.
Αυτά κομμάτια δηλαδή που κατά την επεξεργασία τους από τις εταιρίες ιχθυρών, παραμένουν ανεκμετάλλευτα, παρά την διατροφική τους αξία.
Επιπλέον, περιλαμβάνει φυτικές ίνες και φυτικό λίπος από βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Αν αναρωτιέστε από που μπορείτε να το αγοράσετε, να ξέρετε πως δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στην αγορά, ωστόσο, υπάρχει σκέψη για την εμπορική διανομή του.
Μάλιστα, λίγες μέρες νωρίτερα, είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ).
Το παριζάκι θαλασσινών, πέρα από την γεύση του, διακρίθηκε και για το φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα του.
Όσον αφορά τα συστατικά και την γεύση του; Έχει την υφή των συνηθισμένων αλλαντικών, χρησιμοποιεί ως βάση του τα αχρησιμοποίητα τμήματα των χταποδιών, καλαμαριών, σουπιών.
Αυτά κομμάτια δηλαδή που κατά την επεξεργασία τους από τις εταιρίες ιχθυρών, παραμένουν ανεκμετάλλευτα, παρά την διατροφική τους αξία.
Επιπλέον, περιλαμβάνει φυτικές ίνες και φυτικό λίπος από βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Αν αναρωτιέστε από που μπορείτε να το αγοράσετε, να ξέρετε πως δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στην αγορά, ωστόσο, υπάρχει σκέψη για την εμπορική διανομή του.
newsit
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου