.
- Επι 7 μήνες έπαιρναν διπλές συντάξεις και σφύριζαν αδιάφορα!
- Την ίδια ώρα οι έλληνες πολίτες πλήρωναν το ένα χαράτσι μετά το άλλο!
- Να δώσει η Βουλή άμεσα τα ονόματά τους στην δημοσιότητα
- Tι λέει στο Newsit η Φωτεινή Πιπιλή που αποκάλυψε το όλο θέμα
Πρόκειται αν μη τι άλλο για σκάνδαλο. Βουλευτές και αιρετοί των Ο.Τ.Α. λάμβαναν επι μήνες, παράτυπα, διπλές συντάξεις!!! Και σφύριζαν αδιάφορα την ώρα που η κυβέρνηση ζητούσε από τους πολίτες να δώσουν από το υστέρημά τους για να σωθεί η χώρα!Αυτοί δηλαδή που ψηφίζουν (ή… ψήφιζαν παλαιότερα) τους νόμους, τους έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια!
Πρόκειται για βουλευτές που λαμβάνουν σύνταξη από το δημόσιο και τους αιρετούς των ΟΤΑ (που υπήρξαν) βουλευτές!
Επί 7 ολοκληρους μήνες όσοι από αυτούς λάμβαναν σύνταξη από το δημόσιο, την έπαιρναν ολόκληρη και όχι το 30%, όπως προέβλεπε νόμος που ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2010.
Την αποκάλυψη αυτή έκανε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή της Ν.Δ. Φωτεινής Πιπιλή.
Όπως παραδέχτηκε, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έως και το Φεβρουάριο του 2011 χορηγούσε κανονικά τις επίμαχες συντάξεις του δημοσίου σε βουλευτές και αιρετούς του ΟΤΑ (δημάρχους και περιφερειάρχες) που τις δικαιούνταν και μόνον όταν εξέδωσε ο ίδιος ερμηνευτική εγκύκλιο, αυτές περικόπηκαν κατά 70%, όπως όριζε ο νόμος που ψήφισε η Ελληνική Βουλή τον Ιούλιο του 2010.
"Aπό την πρώτη μέρα που ορκίστηκα βουλευτής συνέχισα να παρακολουθώ και να ελέγχω αυτά που παρακολουθούσα, κριτικάριζα, ήλεγχα, ως δημοσιογράφος επί 38 συναπτά έτη", δήλωσε στο Νewsit η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή.
Και συνέχισε: "'Οταν πρωτοεκλέχθηκα βουλευτής άρχισα να ερευνώ την πληροφορία που είχα ότι υπήρχει συντεχνιακο σύστημα παλαιών βουλευτών ειδικά της περιόδου 1990 -2002 όπου πάντα οι βουλευτές χωρίς άλλες αντιδράσεις κομμάτων αποφάσιζαν για τακτοποίηση πρώην και τέως βουλευτών. Ξεκίνησα από το 2008 να κάνω ερωτήσεις στους αρμόδιους υπουργούς για το εάν ισχύουν προνομιακές, συντεχνιακές τακτοποιήσεις βουλευτών. Για παράδειγμα, ένας βουλευτής, ιδιώτης γιατρός και όχι του δημοσίου, με νομο της Βουλής των Ελλήνων όταν χάσει τη βουλευτική του έδρα να μπορεί να επιλέγει νοσοκομείο της αρεσκείας του και να αναλαμβάνει με νόμο της Βουλής, προσωποπαγή, δηλαδή ονομαστική θέση διευθυντή και μάλιστα σε έδρα πάλι της αρεσκείας του. Δηλαδή είναι χειρουργός στην Τρίπολη ιδιώτης, αλλά επιλέγει νοσοκομείο της Αθήνας σε έδρα πλαστικής χειρουργικής. Όπως για παράδειγμα έχω καταγγείλει, ο Πέτρος Τατούλης."
Τι γίνεται όμως και με τους συνταξιούχους βουλευτές; 'Οπως λέει η κα Πιπιλή, "Μπορούν να εισπράττουν νομίμως ολόκληρη την αποζημίωση, την επίσης νόμιμη, δημάρχου ή νομάρχη. Από τότε που ήμουν δημοσιογράφος, είχα καταγγειλει πως η κυρία Φώφη Γεννηματά και ο κύριος Γιάννης Μίχας, υπερνομάρχης η πρώτη, νομάρχης ο δεύτερος, εξακολουθούσαν η πρώτη να λαμβάνει και το μισθό της υπαλληλου της εθνικής τράπεζας και την αποζημίωση της υπερνομάρχη και την αποζημίωση της προέδρου του Ενιαίου Συνδέσμου Νομαρχών που υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος. Το ίδιο φυσικό πρόσωπο δηλαδή έπαιρνε 3 μισθούς. Απο το 2008 μέχρι το 2010 είχα κάνει πολλές ερωτήσεις για αυτα τα θέματα αλλά...φωνή βοώντος εν τη ερήμω."
newsit
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου