yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

«Μετανιώνω που έκανα σεξ με ανήλικη»



Τριάντα τρία ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την εποχή που ήρθε σε επαφή με την 13χρονη Σαμάνθα Γκέιμερ, και ο Ρομάν Πολάνσκι, ακόμα το μετανιώνει.

Ο κορυφαίος σκηνοθέτης, έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στο ελβετικό δίκτυο TSRμετά την κράτηση του στην Ελβετία και δήλωσε ότι «λυπάμαι που έκανα σεξ με ανήλικη. Το μετανιώνω εδώ και 33 χρόνια. Φυσικά και το μετανιώνω».

Αναφερόμενος στη σύλληψη του το 2009 από τις αρχές της Ελβετίας για την υπόθεση βιασμού μιας 13χρονης κοπέλας στις ΗΠΑ το 1977, ο Πολάνσκι
εξήγησε πως «η Σαμάνθα Γκέιμερ είναι διπλό θύμα: θύμα δικό μου και θύμα του Τύπου».

Εκτός από την υπόθεση της 13χρονης Σαμάνθα, ο 78χρονος σκηνοθέτης μίλησε για το τραυματικό του παρελθόν, για τον χρόνο που έζησε ως παιδί-εβραίος σε πολωνικό γκέτο κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και τη δολοφονία της συζύγου του Σάρον Τέιτ το 1969, ενώ ήταν έγκυος.

«Είμαι φτιαγμένος από σκληρό υλικό. Έχω συνηθίσει τον θάνατο, όπως ένας χειρουργός έχει συνηθίσει να βλέπει ένα στομάχι ανοιγμένο», τόνισε.

Να σημειώσουμε, πως ο Πολάνσκι συνελήφθη το 2009 από τις Αρχές της Ελβετίας και τέθηκε υπό κράτηση για δέκα μήνες, ωσότου τα ελβετικά δικαστήρια αποφασίσουν τελικά να μην τον εκδώσουν στις ΗΠΑ.

Ο Πολάνσκι το 1978 είχε παραδεχτεί πως με την 13χρονη Σαμάνθα είχε σεξουαλική επαφή.Αρχικά αντιμετώπιζε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και ήταν κατηγορούμενος για έξι κακουργήματα.Έπειτα από συμφωνία του με τον εισαγγελέα, παραδέχτηκε την ενοχή του για σεξουαλική επαφή με ανήλικη, με αποτέλεσμα ν΄ αποσυρθούν οι κατηγορίες για τα πέντε κακουργήματα.

Ωστόσο λίγο αργότερα ο εισαγγελέας διέταξε εκ νέου την δίωξη του, με αποτέλεσμα ο Πολάνσκι ν΄αναζητήσει καταφύγιο στη Γαλλία.

Η Ουάσινγκτον πάντως δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει έτσι εύκολα τα όπλα και έχει δηλώσει πως θα συνεχίσει να πιέζει για την έκδοση του κορυφαίου σκηνοθέτη, προκειμένου νακαταδικαστεί για το βιασμό της ανήλικης.

Να σημειώσουμε, πως η Ιnterpol έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης που είναι ενεργό σε 188 χώρες.
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου