yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Χρυσή κληρονόμος υπό κηδεμονία: Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ 88ΧΡΟΝΗΣ ΛΙΛΙΑΝ ΜΠΕΤΑΝΚΟΥΡ


Η πλουσιότερη γυναίκα της Ευρώπης κρίθηκε ανίκανη να διαχειριστεί την περιουσία της καθώς πάσχει από άνοια και Αλτσχάιμερ. Η κληρονόμος της L' Oreal προκαλεί εδώ και καιρό πονοκέφαλο στον Σαρκοζί σχετικά με το σκάνδαλο παράνομων χρηματοδοτήσεων του κόμματός του

Ανίκανη να διαχειριστεί την περιουσία της έκρινε η γαλλική Δικαιοσύνη την πλουσιότερη γυναίκα της Ευρώπης. Δικαστήριο του Παρισιού αποφάνθηκε ότι η 88χρονη κληρονόμος της L'Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ, το όνομα της οποίας προκαλεί εδώ και καιρό πονοκέφαλο στον Νικολά Σαρκοζί σχετικά με το σκάνδαλο παράνομων χρηματοδοτήσεων του κόμματός του, και η αμύθητη περιουσία της πρέπει να τεθούν υπό την κηδεμονία των συγγενών της, δικαιώνοντας τη μοναχοκόρη της, με την οποία βρίσκονται στα μαχαίρια.Μία ημέρα μετά την ανάδειξη του Φρανσουά Ολάντ ως αντιπάλου του Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές την ερχόμενη άνοιξη, η Δικαιοσύνη έκρινε ότι η διάσημη κληρονόμος, που φέρεται να χρηματοδότησε παράνομα τον Γάλλο πρόεδρο στην εκστρατεία του το 2007, πάσχει από μεικτή άνοια και από τη νόσο Αλτσχάιμερ.Ικανοποιώντας το αίτημα της κόρης της, ο δικαστής απεφάνθη ότι η Μπετανκούρ θα πρέπει άμεσα να τεθεί υπό καθεστώς διπλής κηδεμονίας: σε προσωπικό επίπεδο, υπεύθυνος για την ίδια την Μπετανκούρ είναι από εδώ και στο εξής ο εγγονός της Ζαν-Βικτόρ Μέγιερς, ενώ σε οικονομικό επίπεδο, την περιουσία της θα διαχειρίζεται η κόρη της, Φρανσουάζ Μέγιερς- Μπετανκούρ, και τα δύο της παιδιά, ο Ζαν- Βικτόρ και ο Νικολά Μέγιερς.
Οι δικηγόροι της κληρονόμου της L'Oreal ανακοίνωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση, ενώ μένει να διαπιστωθεί αν η Μπετανκούρ θα παραμείνει στη Γαλλία μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Η ίδια η ηλικιωμένη κληρονόμος είχε απειλήσει ότι θα φύγει στο εξωτερικό σε περίπτωση που το δικαστήριο δικαιώσει την κόρη της, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι "το χειρότερο απ' όλα είναι να εξαρτάσαι από τη Φρανσουάζ". Η διαμάχη με τη μοναχοκόρη της ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, όταν η τελευταία κατήγγειλε εκμετάλλευση της κακής υγείας της μητέρας της από τον φωτογράφο Φρανσουά-Μαρί Μπανιέ, κατηγορώντας τον ότι απέσπασε από εκείνη δώρα και έργα τέχνης συνολικής αξίας 1 δισ. ευρώ.
Ομως η οικογενειακή διαμάχη εξελίχθηκε αργότερα και σε πολιτικό σκάνδαλο που συγκλόνισε τη Γαλλία, όταν το φως της δημοσιότητας είδαν παράνομες χρηματοδοτήσεις της διαδόχου της αυτοκρατορίας καλλυντικών προς το κυβερνών κόμμα UMP κατά την προεδρική εκστρατεία του Σαρκοζί το 2007.
Ο 15ος πλουσιότερος
Στα 23,5 δισ. δολάρια η περιουσία της
Η περιουσία της Λιλιάν Μπετανκούρ, στην οποία περιλαμβάνεται και μερίδιο 30% στην εταιρεία-κολοσσό των καλλυντικών L'Oreal, ανέρχεται σε 23,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με την κατάταξη του αμερικανικού περιοδικού "Forbes", η 88χρονη Γαλλίδα είναι η πλουσιότερη γυναίκα της Ευρώπης, ο 15ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ενώ στη χώρα της έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη περιουσία μετά τον Μπερνάρ Αρνό, τον ιδιοκτήτη του ομίλου Louis Vuitton Moet Hennessy.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου