yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

"Στέγνωσε" η αγορά και το εμπόριο - Χωρίς γάλα, ψωμί και κρέας



Εκτός ελέγχου η κατάσταση σε υπεραγορές,φρουταρίες, επιχειρήσεις. Οι οικογένειες δυσκολεύονται να αγοράσουν ακόμα και τα στοιχειώδη για τις καθημερινές τους ανάγκες, όπως ψωμί και γάλα, ενώ πρόβλημα υπάρχει και στην εξασφάλιση καυσίμων ακόμα και για να μεταβούν στην εργασία τους.
Η οικονομική ζημιά των τελευταίων ημερών στις επιχειρήσεις ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ. Το ρευστό που έχουν στα χέρια τους οι καταναλωτές «στραγγίζει», καθώς προμηθεύονται με το σταγονόμετρο χρήματα από τα ΑΤΜ.  Το κλίμα αβεβαιότητας κάνει τους πολλούς καταναλωτές να μην προχωρούν σε αγορές μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Επιδεινώνεται η κατάσταση στην μουδιασμένη αγορά της Κύπρου, με τις τράπεζες να είναι κλειστές για έβδομη ημέρα.

Τεράστιο πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζουν και οι πρατηριούχοι, καθώς οι καταναλωτές μη έχοντας ρευστό εξοικονομούν στις κινήσεις τους, με τον τζίρο στα πρατήρια να έχει μειωθεί δραματικά και να μειώνεται ακόμα περισσότερο όσο περνούν οι ώρες με δεδομένο ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη.

Δύσκολες μέρες για τον κλάδο ένδυσης και υπόδησης οι εμπορικοί δρόμοι είναι "νεκροί". Πληροφορίες αναφέρουν ότι πως κάποια κατστήματα και επιχειρήσεις σκέφτονται το ενδεχόμενο να κλείσουν για ορισμένες μέρες ή να εργαστούν με καθεστώς ασφάλειας.

Χωρίς τα αναγκαία αγαθά, ψωμί, γάλα, κρέας και φρούτα κινδυνεύουν να μείνουν τα σούπερμαρκετ και τα αρτοποιεία, αφού οι προμηθευτές αρνούνται να πουλήσουν τα προϊόντα τους χωρίς να πληρωθούν σε μετρητά. Οι προμηθευτές των βασικών ειδών ανάγκης, άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά τις υπεραγορές για πληρωμές μόνο τοις μετρητοίς.

Ένα πρόσθετο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι πως οι  γονείς δεν μπορούν να στείλουν χρήματα με τραπεζικά εμβάσματα στα παιδιά τους που σπουδάζουν στο εξωτερικό. Στρέφονται σε ιδιωτικές εταιρείες που διακινούν χρήματα διεθνώς, με αποτέλεσμα να πληρώνουν υψηλές προμήθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου