yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Το ξενοδοχείο που εργαζόταν ο Πακιστανός δεν έκλεισε ποτέ


Το ξενοδοχείο που εργαζόταν ο Πακιστανός δεν έκλεισε ποτέ


ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Παρά την εντολή να ανασταλεί η λειτουργία του ξενοδοχείου της Χρυσής Ακτής, στο οποίο απασχολείτο παράνομα ο Πακιστανός που κακοποίησε βάναυσα τη 15χρονη, δικαστική απόφαση επέτρεψε τη λειτουργία της επιχείρησης. Εντονη αντίδραση του δημάρχου Πάρου
Ανοικτές και σε πλήρη λειτουργία παρέμειναν οι δύο επιχειρήσεις στην Πάρο που βρέθηκαν να απασχολούν παράνομα λαθρομετανάστες και θα σφραγίζονταν για πέντε ημέρες με πρόσφατη απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση.
Η απόφαση για σφράγισμα αφορούσε το ξενοδοχείο όπου δούλευε ο Πακιστανός κατηγορούμενος για τη βάναυση κακοποίηση της 15χρονης μαθήτριας καθώς και ένα εστιατόριο στη Νάουσα. Οι επιχειρηματίες κατέφυγαν στα δικαστήρια και πέτυχαν προσωρινή διαταγή για αναστολή εκτέλεσης της απόφασης.
«Το ότι οι ενδιαφερόμενοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη είναι επιλογή τους. Η αναστολή εκτέλεσης της απόφασης με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου αποτελεί δικαστική κρίση και ως τέτοια δεν σχολιάζεται», σημείωνε χθες με... νόημα το υπουργείο Εργασίας, προσθέτοντας ωστόσο πως «για το υπουργείο η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας εξακολουθεί να αποτελεί ζήτημα ύψιστης πολιτικής και κοινωνικής προτεραιότητας».
Συνέχισε κανονικά να λειτουργεί, παρά την υπουργική απόφαση, το ξενοδοχείο της Πάρου στο οποίο εργαζόταν ο Πακιστανός που κατηγορείται για την κακοποίηση της 15χρονης
Συνέχισε κανονικά να λειτουργεί, παρά την υπουργική απόφαση, το ξενοδοχείο της Πάρου στο οποίο εργαζόταν ο Πακιστανός που κατηγορείται για την κακοποίηση της 15χρονης
Ο δήμαρχος του νησιού, Χρήστος Βλαχογιάννης, από την άλλη, κάνει λόγο για διαδικαστικά λάθη και απειρία εφαρμογής του νέου νόμου, που οδήγησαν στην αναστολή του λουκέτου.
«Οι επιχειρηματίες πέτυχαν την ευνοϊκή γι' αυτούς δικαστική απόφαση, καθώς είχαν μόνο προφορικά ενημερωθεί από τις αρμόδιες αρχές για το σφράγισμα των επιχειρήσεών τους, την παραμονή του λουκέτου», τονίζει ο κ. Βλαχογιάννης.
«Η απόφαση για σφράγισμα δεν επιδόθηκε γραπτώς στους επιχειρηματίες και δεν ζητήθηκε αποδεικτικό επίδοσης, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να πετύχουν αναστολή εκτέλεσης στα δικαστήρια», συνεχίζει ο δήμαρχος.
Το υπουργείο Εργασίας εφάρμοσε με τη συγκεκριμένη απόφαση για πρώτη φορά τον νόμο 4052/2012 που προβλέπει κυρώσεις σε επιχειρήσεις που απασχολούν παράνομα μετανάστες χωρίς χαρτιά.
Η ποινή ήταν αυστηρή αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση, εκτιμά ο κ. Βλαχογιάννης. «Η εφαρμογή της απόφασης θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν παράδειγμα προς αποφυγή για τους υπόλοιπους επιχειρηματίες του νησιού, ώστε να απασχολούν μόνο ασφαλισμένους και νόμιμους εργαζόμενους», τονίζει ο δήμαρχος προσθέτοντας πως «οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος πρέπει να τηρούνται αυστηρά και οι παραβάτες να τιμωρούνται».
Γιάννης Φώσκολος
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου